NEDE FOR TELLING: Sandefjord-spillerne liggende på bakken. Bildet er tatt for noen år siden.

Cupbomben smalt: To Eliteserie-klubber røk ut i 1. runde

Eliteserien

Cupen er i gang og den 1. runden leverte massevis med dramatikk.

Verst gikk det utover Eliteserie-klubbene Sandefjord og Haugesund som gikk på sjokktap.

Sandefjord tapte 1-0 borte mot 2.divisjonsklubben Fløy.

Tidligere Start-spiller Sindre Osestad scoret kampens eneste mål i det 64. minutt. Det greide aldri Hans Erik Ødegaards mannskap å komme tilbake fra.

Også FK Haugesund må se resten av cupen fra sofaen etter at de de røk ut.

Haugesund måtte ut i straffesparkkonkurranse mot 4. divisjonsklubben Torvastad etter at det sto 1-1 etter 120 minutter.

Fredrik Lippestad sendte Torvastad i ledelsen etter 53 minutter før Seo Jong-min utlignet et kvarter senere.

På straffene ble keeper Jørgen Kaldheim Grønningen den store helten da han reddet forsøkene fra både Sebastian Tounekti, Amidou Traore, Hlynur Karlsson og Oscar Krusnell. Da Torvastad holdt seg til to straffemisser, kunne de juble for en sensasjonell seier.

Regjerende mester Molde måtte gikk inn med 0-0 til pause mot 4.-divisjonslaget Eide og Omegn, men fikk hull på byllen etter timen spilt. Til slutt ble det en komfortabel 5-0-seier.

Også Sarpsborg 08 slet lenge mot lokalrival Sarpsborg FK.

Sarpsborg FK tok overraskende ledelsen mot etter fire minutter ved Badr Rahhaoui. Den ledelsen sto seg helt til det 77. spilleminutt da Serge-Junior Ngouali utlignet, og så raknet det for lillebror. Til slutt endte det 5-1.