Tapte 0-6 mot Norge i sommer. Nå er de i finalen etter sjokkseier

6. februar 2024

Fotball

Jordan sjokkerte favoritten Sør-Korea i semifinalen asiamesterskapet og vant 2-0.

De kriget favorittene fra Sør-Korea i senk og vant etter to flotte mål i den andre omgangen.

Det skjer fem måneder etter at Jordan ble filleristet av Norge og Antonio Nusa i en landskamp på Ullevaal stadion.

Ti av spillerne fra førsteelleveren i 0-6-tapet for Norge i september startet også mot Sør-Korea tirsdag.

Sørkoreanerne fikk til lite offensivt selv om de hadde ballen mest. Jordan virket giftigere, og noen minutter ut i annen omgang slo «underdogen» til på en kontring.

Montpellier-proffen Musa Al-Taamari snappet ballen og serverte spissen Yazan Al-Naimat, som avsluttet i mål med en kald chip.

Kjempet på

Sør-Korea-sjef Jürgen Klinsmann måtte se sine utvalgte fortsette å bli presset flere ganger. Jo holdt sitt lag inne i kampen med noen gode redninger.

Sør-Korea løsnet seks avslutninger i kampen, men ingen av dem på mål.

Til motsetning hadde Jordan sju skudd på mål og totalt 17 avslutninger.

Jordan har slått ut Irak og Tadsjikistan. De er nummer 87 på Fifa-rankingen, og er hele 64 plasser bak Sør-Korea.

Det er første gang Jordan har tatt seg til finale i asiamesterskapet.