BOSS: Jürgen Klopp.

Lanserer sjokkandidat som ny Liverpool-manager

Ole-Jørgen Wiig

5. februar 2024

Premier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag 26. januar ble en vond dag for mange Liverpool-fans.

Da kom den overraskende nyheten om at Jürgen Klopp forlater Liverpool etter sesongen. Det fortalte tyskeren i et intervju med Liverpools hjemmeside.

LES OGSÅ: – Liverpool I samtaler om gigantavtale

Klopp vil dermed takke for seg etter åtte og et halvt år på Anfield.

Spekulasjonene rundt hvem som vil komme til å erstatte Klopp skjøt naturligvis fart rett etter at nyheten smalt.

En åpenbar kandidat er den tidligere Liverpool-stjernen Xabi Alonso som har gjort Bayer Leverkusen til en tittelkandidat i Tyskland på kort tid.

Men Viaplay-profilen Jan Åge Fjørtoft kaster inn et spennende navn i diskusjonen. Han tror Tottenham-manager Ange Postecoglou (58) kan passe Liverpool perfekt dersom Liverpool-ledelsen velger å gå ned den stien.

Det forteller Fjørtoft i sin egen podcast, «The German Fussball Podcast».

– Den fremste favoritten til å bli ny Liverpool-manager er Xabi Alonso, men det handler også om hvordan Liverpool definerer manageren de vil ha inn. Hvis de går for en lik type som Jürgen Klopp, en fyr som identifiserer seg med klubben, en som forstår klubben og hva Liverpool handler om og som har den sterke lederstilen – så vil jeg kaste inn Ange Postecoglou, sier Fjørtoft.

– Han kan gå inn og gjøre jobben med en gang. Måten han er en leder på vil være perfekt for Liverpool, hvis de velger å gå den veien. Så jeg tror Liverpool vil nå starte å se på «hvilken type manager er det vi ønsker å ha». Vil de ha en manager som Xabi Alonso, som ikke har den erfaringen, men som er veldig suksessfull i Tyskland, eller en type som Postecoglou, fortsetter Viaplay-profilen.

Postecoglou tok over Tottenham i sommer etter å ha vært noen år i Celtic. Han førte Australia til to VM-sluttspill i 2014 og 2018.

Alonso spilte i Liverpool fra 2004 til 2009 og vant Champions League i 2005 som det store høydepunktet.