RB LEIPZIG: RB Leipzig-spillerne, med Timo Werner i spissen.

Norsk spiller klar for tysk storklubb

Redaksjonen

22. mai 2023

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

2. divisjonsklubben Alta selger til det store utland.

Klubben bekrefter at en av deres svært lovende talenter er klar for Bundesliga-klubben RB Leipzig.

LES OGSÅ: Haaland: Hvis dette skjer så legger jeg opp

RB Leipzig er enig med Alta om en overgang for 16 år gamle Jonathan Vonheim Norbye.

Overgangen skjer 1. juli 2023.

Det betyr at 16-åringen fullfører vårsesongen i Alta.

– Vi vil takke RB Leipzig for en god dialog i denne prosessen. Vi er trygge på at dette blir positivt for alle parter og gleder oss til etter hvert å kunne følge Jonathans videre utvikling i en storklubb som RB Leipzig, skriver Alta.

LES OGSÅ: – Er i ferd med å få Ødegaard sin signatur

Debuterte som 15-åring

Norbye debuterte for Alta sitt førstelag som 15-åring forrige sesong. I år har han spilt fire av seks seriekamper i 2. divisjon.

Altaposten har tidligere skrevet at en Norbye-overgang til en storklubb kan gi helt opp mot 12 millioner kroner i klubbkassa.

– Det vil jo bli opp til oss å forvalte disse pengene på en fornuftig måte. Det er viktig å ha en god strategi hvis noe sånt skulle skje. Vi har ingen planer om å investere vilt for litt kortvarig moro. Det satses ungt på A-laget nå, og det ønsker vi å fortsette med, sa Tron Møller Natland, fungerende sportslig leder i Alta IFs fotballgruppe, til lokalavisen i forrige måned.

Han var på prøvespill hos den tyske klubben i vinter. Norbye står med flere aldersbestemte landskamper det siste året på henholdsvis G15- og G16-nivå.

– Det var en gøy erfaring. Jeg fikk referanser på hvordan nivået er i en av de store klubbene ute i Europa, og det er ingen tvil om at det jobbes godt i akademiet i RB Leipzig. Det er en relativt ny klubb, men de har gjort mye bra på kort tid, sa han til Altaposten etter oppholdet.

LES OGSÅ: TV 2-profilene: Dette er Eliteseriens heteste salgsobjekter