BOMMER: Arsenal-keeper Bernd Leno redder straffespark fra Chelseas Jorginho.

Straffebom og perlescoringer da Arsenal tok knallsterk seier over Chelsea

26. desember 2020

FotballPremier League

Mikel Arteta hadde kniven på strupen som Arsenal-sjef foran hjemmeoppgjøret mot byrival Chelsea. Spanjolen svarte kritikerne med en meget sterk 3-1-seier.

Arsenal har vært i fryktelig form den siste tiden og hadde ikke vunnet i Premier League på nærmere to måneder før Chelsea kom på besøk lørdag kveld.

Og med flere stjerner ute så det ikke veldig lyst ut for Mikel Arteta og co. hjemme mot formlaget Chelsea. Arteta hadde på forhånd uttalte at de tre neste kampene kan gjøre om de kjemper mot nedrykk eller ikke.

Men om de fortsetter å spille som de gjorde mot Chelsea lørdag, bør Arteta ha øynene langt opp på tabellen. For med 3-1 over London-rivalen er Arsenal nå nummer 14 med 17 poeng, men det er bare seks poeng opp til øvre halvdel.

– Dette er en stor seier for oss. Vi har vært skuffet over resultatene, ikke prestasjonene, men resultatene. Vi har lidd, fansen har lidd – vi håper dette er vendepunktet, sa Arteta til Sky Sports.

Stang ut for Mount

Arsenal åpnet friskt, men det var Chelsea som fikk den første, store muligheten etter 13 minutter. Mason Mount fikk muligheten på frispark fra 20-22 meter, men forsøket til unggutten gikk via stolpen og utenfor.

Så fikk hjemmelaget straffe. Kieran Tierney ble lagt i bakken av Reece James, og fra elleve meter var Alexandre Lacazette iskald. 1-0 til Arsenal etter 35 minutter.

Ti minutter senere sto det 2-0 da Granit Xhaka skrudde et frispark fra 20 meter rett i krysset. Verdensklasse av sveitseren.

Få to måneder gratis Viaplay ved å bestille årsabonnement via denne lenken!

Kjørte

3-0 var kanskje av det enda vakrere slaget. Etter et flott angrep som startet fra Bernd Leno, fikk Bukayo Saka ballen ved 16-meteren. Han skrudde ballen via stangen og lekkert i mål.

Hjemmelaget var nære å score både fire og fem mål, men tverrliggere og stenger hindret de rødkledde. Tammy Abraham reduserte til 1-3 like før full tid og Jorginho fikk muligheten til å skape ytterligere spenning på straffe på overtid, men bommet på sin tredje strake straffe.

Dermed ble det en meget imponerende 3-1-seier til Arsenal over Frank Lampard og co. Chelsea er nå nummer seks med 25 poeng, like mange poeng som både Aston Villa, Tottenham og Southampton.

Arsenal har Brighton borte tirsdag, mens Chelsea møter Aston Villa hjemme mandag.