PROFIL: Manchester Uniteds klubbdirektør Ed Woodward.

– United kunne ha signert fotballverdenens største talent

Pål Magnus Tømmervold

6. september 2020

BundesligaFotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Alle fotballinteresserte er skjønt enige om at Alphonso Davies (19) har en stor karriere foran seg.

Kanadieren er allerede selvskreven på venstrebacken til Bayern Munchen, og så å si alt tilsier at stjerneskuddet kan komme til å prege Bundesliga og Champions League det neste tiåret.

19-åringen, som ble født i en flyktningeleir og tok vare på sine søsken allerede som tiåring, er nemlig i ferd med å bli en eventyrhistorie, men som brått kunne ha vært en helt annen – om Manchester United hadde lyttet til anbefalinger fra en av klubbens speidere.

– Sto med store bokstaver på blokka

Ifølge den tidligere United-speideren, Jorge Alvial, sa nemlig de røde djevlenes ledelse nei til å signere eks-Vancouver Whitecaps-spilleren på tross av å ha mottatt et alle tiders innsalg knyttet til tenåringens ferdigheter.

Alvial sier i et intervju med MEN Sport, gjengitt i Manchester Evening News, at han leverte 40 Davies-rapporter. I tillegg klassifiserte speideren unggutten som «ett av de verdens største fotballtalenter».

Heftig oddsboost: Tilbyr 10.00 i odds på at Norge slår tilbake

HERJER: Alphonso Davies for Bayern München.

– En kommende superstjerne

Davies skulle da også ha reist på prøvespill for den engelske storklubben i januar 2018, men valgte heller til slutt å bruke tiden på en treningssamling med det kanadiske olympialaget.

På dette tidspunktet var tenåringen priset til mellom 15 og 20 millioner kroner, men som i dag sies å ha en markedsverdi på over 1 milliard kroner.

– Han var den første spilleren jeg anbefalte da United engasjerte meg. Han var fysisk sterk og intelligent. Han var venstrebent, blikket var strålende, og det eneste forbedringspotensialet var egentlig bare teknikken. Jeg tenkte: «Wow, dette er en kommende superstjerne!», sier Alvial ifølge Manchester Evening Standard – og forteller at han ikke forstod hva de røde djevlene nølte med.

– Jeg følte faktisk for å anbefale ham sterkere enn da jeg solgte inn Christian Pulisic, som 14-åring, til Chelsea, sier Alvial.

Som speider på det amerikanske kontinentet, jobbet Alvial til sammen 2,5 år for Manchester United, og ni år for Chelsea.

Heftig oddsboost: Tilbyr 10.00 i odds på at Norge slår tilbake

https://twitter.com/AlphonsoDavies/status/1298277404687900673