STERK DUO: Manchester Uniteds Sir Alex Ferguson og Mike Phelan på Old Trafford tilbake i 2011.

Ferguson fyrte løs mot de to Manchester United-spillerne: – Drittsekker!

Christian August Cederblad

13. april 2020

FotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Robin van Persie (36) spilte kun én sesong under Sir Alex Ferguson (78) i Manchester United, men fikk likevel se skottens raseri i garderoben.

Det skjedde etter et tap mot Manchester City i 2012/13-sesongen, forteller Van Persie.

– De fleste managere ville avdramatisert situasjonen, men Ferguson fyrte seg opp. Det kokte fordi to spillere hadde gått ut etter tapet. Dagen etter kampen hadde han bilder av de to spillerne på byen hengt opp på garderobeveggen. Han sa til hele laget: «Ok, gutter, hvis vi ikke vinner ligaen, vet dere at det er på grunn av at de to drittsekkene valgte å dra på byen», forteller van Persie ifølge TV 2.

I intervjuet, som ble gjort med So Foot, ville Van Persie ikke si hvilke to Manchester United-spillere Ferguson raste mot.

– De ble slaktet av manageren. Det var utrolig. Han hadde klistret masse bilder fra kvelden på veggen med spillerne time for time: Klokken 02, 03 og 04 for å understreke hvor tullete det var. Han advarte oss alle: «Gutter, hør godt etter. Hvis jeg fra nå av ser en spiller som er ute før pokalen er løftet, så er den spilleren ute. Jeg bryr meg ikke om hvem du er, hvor mange pokaler du har vunnet. Hvis du drar ut, blir du satt ut av laget og solgt, forteller han.

Manchester United vant til slutt Premier League den sesongen, som også ble den siste for Ferguson i United.

LES OGSÅ: Satset 350 kroner på oddskupong. Vant over 100 000 (!)

SIGNERTE: Tilbake i 2012 forlot Robin van Persie Arsenal til fordel for Manchester United. Her sammen med daværende manager Sir Alex Ferguson.

Kunne sett veldig annerledes ut

Van Persie var en av Ferguson siste signeringer som Manchester United-sjef.

Men ifølge journalisten Rory Smith, som følger Premier League tett, vurderte «Fergie» å hente en annen spiss til Old Trafford i stedet for Van Persie.

– Da de signerte van Persie var det én annen spiss de vurderte. Den spilleren av Robert Lewandowski, sier journalist Rory Smith som følger Premier League tett.

Lewandowski var på den tiden i Borussia Dortmund og hadde nettopp scoret 30 mål på én sesong i Bundesliga. For tiden spiller han som kjent i Bayern München.

LES OGSÅ: Nydelig konkurranse: Vinn valgfri Premier League-drakt

STJERNE: Bayern München-spiss Robert Lewandowski.