BARCA: Midtstopper Gerard Piqué.

Pique: Barca-profiler ville endre egne kontrakter for at klubben skulle signere stjernespiller

Redaksjonen

31. oktober 2019

FotballLa Liga

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Barcelona-spillerne var så ivrige etter å få Neymar tilbake til klubben at de tilbød seg å endre egne kontrakter for å frigjøre penger.

Det er den katalanske storklubbens midtstopperveteran Gerard Pique som avslører enkelte av detaljene rundt forslaget som ble fremmet underveis i sommerens overgangsvindu. Uttalelsene falt da 32-åringen tidligere denne uken var gjest i sportsprogrammet El Larguero på den spanske radiokanalen Cadena Ser.

Intervjuet er gjengitt av blant andre den britiske storavisen The Independent.

Den brasilianske superstjernen Neymar ble i sommer koblet til en retur til Barcelona, klubben han forlot i 2017 til fordel for franske Paris Saint-Germain. Comebacket på Camp Nou ble aldri noe av, men samtaler skal ha pågått mellom partene og internt i klubbene.Konkret forslag

Ifølge midtstopper Pique skal Barcelona-spillerne ha vært klare på at de ønsket seg Neymar tilbake til klubben. Så sterkt skal ønsket ha vært at klubbpresident Josep Bartomeu skal ha blitt forelagt et forslag, der spillerne gikk med på å endre sine kontrakter for å realisere Neymar-overgangen.

Bak forslaget lå vissheten om at et tilbakekjøp av den brasilianske måltyven ville kunne være problematisk sett i lys av fotballens fair play-regelverk.

– Vi ga ikke avkall på penger. Det vi sa til presidenten var om han kunne endre kontraktene våre, fordi vi visste at det var problemer med Financial Fair Play. Så vi sa til presidenten, at i stedet for å tjene noe det første året, kunne vi kanskje tjene det i år to, tre eller fire, sa Pique i radioprogrammet.

Visste du at man kan streame La Liga, Serie A, Bundesliga og Ligue 1 helt gratis? Trykk her for å komme til Unibet sine streaming-sider!

REKORD: Neymar ble tidenes dyreste fotballspiller da Paris Saint-Germain kjøpte ham fra Barcelona sommeren 2017.

Trøbbel

Forsvarsbautaen er klar på at spillerne ville hjelpe arbeidsgiveren sin.

– Til syvende og sist ønsker vi å være med på det klubben gjør, og kan vi hjelpe klubben, i dette tilfellet med å unngå Financial Fair Play-trøbbel, har vi ingen problemer med å gjøre det, sa han.

– I stedet for å redusere lønnen vår, handlet det om å finne en formel slik at klubben kunne signere Neymar dersom den ønsket det, tilføyde Pique.

Barcelona-ledelsen skal angivelig ha likt ideen, men ifølge midtstopperstjernen «tårnet andre problemer seg opp».

Last ned Sportsbibelens nye iPhone-app her!

Hvilket mål var det aller beste John Arne Riise scoret i løpet av sin karriere? Det er IKKE frisparket mot Man United…

(©NTB)