ROSENBORG-JUBEL: Ved Alexander Søderlund, Yann-Erik de Lanlay, Marius Lundemo og flere.

Portugisisk trener drømmer om å trene Rosenborg

Jakob K. Gregersen

2. november 2019

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Rosenborg er på tampen av en turbulent sesong.

På det siste drøye året har klubben fjernet Kåre Ingebrigtsen, forfremmet Rini Coolen som midlertidig trener og hentet Eirik Horneland fra Haugesund.

Sistnevnte har ikke vært noen stor suksess foreløpig. RBK blir filleristet i Europa League, røk ut cupen hjemme mot OBOS-laget Aalesund og ligger utenfor medaljeplassene i Eliteserien.

En som var en del av den spesielle høsten i fjor er Hugo Pereira. Portugiseren ble hentet til RBK i 2014 og hadde forskjellige trenerroller på Lerkendal frem til etter 2018-sesongen.

For tiden er han en del av landslaget til Colombia sitt trenerteam, men han innrømmer at han drømmer å returnere til Rosenborg som hovedtrener.

– Jeg kaller Trondheim «hjem». Og når jeg lander på Værnes, kjenner jeg at dette er «min» luft, sier han til Adresseavisa (kan kreve innlogging).

– Til tross for all uroen det siste halvåret, skylder jeg klubben mye. Jeg elsker Rosenborg, og er fortsatt en RBK-er. Selvsagt har jeg en drøm om å være hovedtrener for Rosenborg.

LES OGSÅ: Anfield, Camp Nou eller Allianz? Valget er ditt!

PÅ ROSENBORG-BENKEN: Hugo Pereira (t.v) og Trond Henriksen.

Ikke med det første

Pereira har riktignok ingen planer om å returnere til gamleklubben med det første.

– RBK har en ny trener nå, og jeg håper virkelig de lykkes. Selv må jeg først vinne Copa America, og så gå til VM med Colombia. Men når kontrakten med Colombia går ut i 2022, er jeg klar for å gå i gang med min egen karriere som hovedtrener. Og da må gjerne RBK ringe.

Visste du at man kan streame La Liga, Serie A, Bundesliga og Ligue 1 helt gratis? Trykk her for å komme til Unibet sine streaming-sider!

Hvilket mål var det aller beste John Arne Riise scoret i løpet av sin karriere? Det er IKKE frisparket mot Man United…