SNAKKER MED PRESSEN: Xavi Hernandez.

Xavi-bønn til Koeman etter overgangssnakk: – Ikke kjøp disse to spillerne!

Pål Magnus Tømmervold

5. september 2020

FotballLa Liga

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Fotballegenden Xavi Hernandez var inntil i sommer lenge ryktet tilbake til gamleklubben Barcelona, før han forlenget trenerkontrakten med Al-Sadd i Qatar.

Flere medier hevdet nemlig at den tidligere midtbanespilleren ville bli ansatt som Quique Setiéns etterfølger, som en følge av klubbens svake resultater.

Men på tross av at Ronald Koeman var den som overtok sjefsstolen på Camp Nou, forhindrer ikke det Xavi å komme med velmente råd til laget han representerte gjennom 17 år.

Ifølge 40-åringen vil Barcelona gjøre en stor blunder, om katalanerne henter Pierre-Emerick Aubameyang eller Sadio Mané, fra henholdsvis Arsenal og Liverpool. Den spanske fotballkunstneren hevder duoen på ingen måte er en ny Samuel Eto’o eller Luis Suarez.

– Mané og Aubameyang kan drepe deg i bakrommet. Men Barcelona har bruk for spillere som vet hvordan de beveger seg på små flater. Jeg tenker på spillere som kunne ha passet til laget, men det er ikke lett å finne en. Samuel Eto’o var perfekt, på samme måte som Luis Suarez er det nå, sier Xavi, ifølge Daily Star.

Skal du spille Fantasy denne sesongen? Da kan du vinne flere hundre tusen kroner!

LEGENDE: Xavi Hernandez under tiden i Barcelona.

– Hent tilbake Neymar!

Samtidig trekker klubbens mestvinnende spiller gjennom tidene frem en gammel kjenning, når det gjelder å lansere potensielle forsterkninger i Ronald Koemans rekker.  

Fotballmessig er Neymar blant verdens tre eller fem beste i verden. Jeg håper han vender tilbake til Barcelona. Jeg var tidligere hans lagkamerat, og han vil tilføre masse! En positiv karakter, som ville ha utgjort en stor forskjell og vært et ekstraordinært kjøp, sier Xavi,

Barcelona-helten vant hele åtte ligatitler, fem mesterligatitler og tre spanske cuptitler med den spanske klubbgiganten. I tillegg ble han verdensmester med Spania i 2010, samt europamester i 2008 og 2012.

40-åringen har ledet Al-Sadd siden mai i fjor. Før det spilte han fire sesonger for klubben.

Skal du spille Fantasy denne sesongen? Da kan du vinne flere hundre tusen kroner!

STERK TRIO: Luis Suárez, Neymar og Lionel Messi for Barcelona tilbake i 2015.