PREMIER LEAGUE: Erik ten Hag og Kasper Wikestad.

Wikestad om Manchester United-stjernen: – Tror det går mot en exit

Redaksjonen

12. mai 2023

Premier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester United kjemper om å havne innenfor Champions League-plass i Premier League denne sesongen.

Med kun tre kamper igjen har de sluppet fremadstormende Liverpool farlig tett innpå seg, men klubben har fortsatt det hele i egne hender.

LES OGSÅ: Carragher: Disse tre klubbene rykker ned

Det blir også spekulert mye i overgangsprat på Old Trafford og det er ventet flere store overganger – både ut og inn – i klubben fremover.

En av de store snakkisene er målvakt David de Gea som er på utgående kontrakt.

Lenge har det blitt rapportert om at klubben vil forlenge med spanjolen, men enn så lenge er det intet nytt om kontraktsituasjonen til de Gea.

De Gea er klubbens best betalte spiller med hele 19,5 millioner pund i året, noe som målvakten trolig må trappe ned på dersom han skal bli værende.

Det kan by på problemer.

LES OGSÅ: Bekrefter avtale med John Arne Riise: – Vi er godt fornøyde

– De må ta et valg

Viaplays Kasper Wikestad tror fort at de Gea forsvinner i sommer.

– Det er interessant med ham. Han er ikke så god med beina som Erik ten Hag vil, selv om jeg synes han har tatt steg under ten Hag.

– Men han gjør tabber som koster poeng og han er på utgående kontrakt. Jeg hører man i England snakker om – at slik det er nå – får man en bedre keeper for halve prisen, men da glemmer man litt alle de gode kampene han har hatt denne sesongen, synes jeg.

– Jeg synes denne sesongen har vært et steg opp for de Gea, men så det er et valg som må tas nå, både for de Gea selv og Manchester United. Han er en av Premier Leagues best betalte spillere. Spørsmålet er jo nå om de Gea godtar å gå ned i lønn, og så må klubben ta valget om de skal fortsette å satse på de Gea.

– Jeg er veldig spent, jeg tror kanskje at det heller mot exit, sier Wikestad, som også tenker at varmere strøk kan friste de Gea når han snart fyller 33 år.

– Jeg kan si mye fint om byen Manchester. Men hvis jeg hadde vært på slutten av karrieren min og som med de Gea kunne fortsatt spilt for en toppklubb, så ville jeg nok kanskje valgt å ta de siste tre årene mine et varmere sted, avslutter Wikestad.

LES OGSÅ: Veland har en klar tanke på hvem som bør erstatte Busquets