Wenger: – Øyeblikket kunne ha forandret Arsenals historie

Pål Magnus Tømmervold

9. september 2019

FotballPremier League

Eks-manageren kaster blikket tilbake på én spesiell hendelse.

I et intervju med beIN Sports, gjengitt i football.london, legger ikke Arsene Wenger skjul på bitterheten knyttet til Champions League-finalen i 2006.

Arsenals tidligere manager mener nemlig at bruk av VAR kunne ha endret kamputfallet mot Barcelona i Paris – og det på en måte som gjorde franskmannen og London-laget til vinnere av det gjeve klubbtrofeet.

Istedenfor triumf i The Gunners` første opptreden i en Mesterliga-finale, måtte engelskmennene til slutt se La liga-giganten triumfere med 2-1.

Dette etter at målvakten Jens Lehmann hadde fått et tidlig rødt kort og stopperkjempen Sol Campbell sendte Wengers menn i ledelsen i 1. omgang.

Klubben fra Nord-London var imidlertid bare 15 minutter fra innkassere den gjeve Champions League-pokalen. Samuel Eto`o utlignet først i det 76. minutt før innbytter Juliano Belletti ble matchvinner fire minutter senere.

JUBEL: Deco, Ronaldinho, Samuel Eto’o og Henke Larsson for Barcelona tilbake i 2006.