Warholm med stikk til sin argeste konkurrent

Publisert kl21 juli 2021 17:36 by Redaksjonen

STJERNE: Karsten Warholm med pressen. | NTB

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Karsten Warholm (25) avfeide kontant rivalen Rai Benjamins seneste utspill da han stilte til pressekonferanse foran OL i Tokyo onsdag.

Det knyttes store forventninger særlig til møtet mellom Warholm og Benjamin foran 400 meter hekk i Tokyo, ettersom de begge har levert knallsterke løp den siste tiden.

Benjamins 46,83 på et amerikansk uttaksstevne i Eugene ble fulgt opp av at Warholm slettet Kevin Youngs 29 år gamle verdensrekord og løp på 46,70 på Bislett.

Nylig uttalte Benjamin at det ikke er «så stor forskjell på 46,7 og 46,8» og antydet at han ikke løp på sitt aller beste under løpet i Eugene i slutten av juni.

– Forskjellen mellom 46,7 og 46,8 var en verdensrekord, da. Men han har rett i at det er veldig nær i tid, svarte Warholm på det digitale pressemøtet i Fukuoka onsdag.

– Han får sjansen til å vise seg i Tokyo, og det får jeg også. Forhåpentlig kommer vi begge til finale, og det skal bli spennende å se hvordan det går, sa den norske gullkandidaten.

MESTER: Karsten Warholm etter å ha satt verdensrekord på 400 meter hekk på Bislett.NTB

Støtte

Warholms treningskamerat Amalie Iuel har gått på samme amerikanske college som Rai Benjamin.

– Jeg vil si at Karsten har en enorm evne til å prestere når det virkelig gjelder. Det har han vist flere ganger og er ubeseiret på distansen siden 2018. Han har en evne til å bevare roen og ikke la konkurrentene prege ham for mye, sa Iuel.

For ordens skyld kan vi legge til at Warholm ikke har blitt slått på 400 meter hekk siden 8. september i tsjekkiske Ostrava for snart tre år siden.

Første duell

Rai Benjamin og Karsten Warholm har ikke møtt hverandre denne sesongen. Det aller første treffet dem i mellom trenger ikke å bli før i finalen under årets OL.

De skal godt gjøres om de møtes i kvalifiseringen og i semifinalen fram til en eventuell finale.

Kvalifiseringsheatene på 400 meter går fredag 30. juli. Karsten Warholm kommer til Tokyo først tidlig kommende uke.

Få daglige oddstips hos Oddsbibelen.com!

STJERNER: Amalie Iuel og Karsten Warholm.NTB

(©NTB)