NORGE: Landslagssjef Ståle Solbakken.

Vil tilbake på landslaget etter syv år utenfor: – Et mål jeg har

Redaksjonen

30. september 2022

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge hadde en forferdelig avslutning på Nations League med to strake tap. Nå håper en gammel kjenning på å komme tilbake på landslaget etter å ha vist gryende form.

Det begynner å bli noen år siden sist den tidligere Vålerenga-spilleren, Håvard Nielsen (29), ikledde seg den røde landslagsdrakten. Angriperen var sist i landslagstroppen i 2015, men er tydelig på at han ikke har gitt opp drømmen om å spille for Norge.

Nielsen, som har vært utenlandsproff siden 2012, spiller nå i Hannover 96 på nivå to i Tyskland. Han har vanligvis spilt spiss, men nå har 29-åringen blitt trukket ned i en offensiv midtbanerolle.

Det har gitt stor suksess.

På de første åtte kampene står han med fem mål og har spilt seg inn på rundens lag to ganger. Han tror at endringen øker sjansene for at han kan få muligheten for Norge igjen.

– Jeg tenker at det må være veldig positivt å ha spillere som kan bekle flere roller offensivt, sier Nielsen til VG.

LES OGSÅ: Bø Tosterud om å kollegaens exit: – Litt kjærlighetssorg å miste han

– Jeg håper at det er realistisk med et comeback på landslaget. Nå vet jeg ikke hvor hvordan 2. Bundesliga vurderes i forhold til andre ligaer, men jeg vil si at det er ganske høyt og godt nivå her, fortsetter Nielsen.

Sist Nielsen var på landslaget var Per-Mathias Høgmo landslagssjef.

– Å komme tilbake på landslaget er et mål jeg har, konstaterer han.

Nielsen har spilt for flere klubber i Tyskland. Angriperen har vært innom Eintracht Braunschweig, Freiburg, Duisburg og Greuther Fürth.

LES OGSÅ: Her terminert kontrakten til egen spiller med umiddelbar virkning

LES OGSÅ: Har kåret Norges ti beste fotballspillere de siste 50 årene