Vendte til seier. Klare for finale

Publisert kl10 oktober 2021 05:12 by Redaksjonen

SUVERENE: Anders Mol (24) og Christian Sørum (25) herjer. | NTB

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Anders Mol og Christian Sørum lå tynt an, men snudde semifinalen mot Nederland mesterlig og er klar for tittelkamp i verdenstourfinalen i sandvolleyball.

De norske OL-mesterne fikk skikkelig kamp av nederlandske Steven van de Velde og Christiaan Varenhorst, og de var skikkelig i trøbbel underveis i kampen.

Det nederlandske paret vant det første settet 21-16 og ledet 15-10 i det andre før kampen brått endret karakter.

Mol og Sørum kjempet inn settseier med 21-18 og hadde momentumet med seg idet de startet det tredje og avgjørende settet. Der åpnet de norske spillerne bra, men de måtte fortsatt kjempe hardt for seieren.

Mols høyde ble en nøkkel i form av flere gode server og blokkeringer. Til slutt halte de seiersvante nordmennene i land en 15-13-seier i et intenst sett.

– Jeg er så imponert over Anders. Han var skikkelig sliten, men hadde noen fantastiske server og blokkeringer mot slutten av annet sett. Det er imponerende å snu det sånn, sa Sørum i seiersintervjuet.

– Jeg spilte ikke så bra i starten, måtte Mol erkjenne.

Søndag skal duoen opp mot tsjekkiske Ondrej Perusic og David Schweiner i selve finalen i verdenstourfinalen på Sardinia.

– Det blir alltid en tøff kamp mot tsjekkerne. Vi forventer en krig, og vi ser fram til det. Men først skal vi spise og sove, sa Mol.

(©NTB)