PROFILER: Fotballekspert Petter Veland og Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær.

Veland om spilleren som kobles til United: Det kan skje, men…

Christian August Cederblad

20. april 2020

FotballLa LigaPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Det er ventet at Manchester United vil bruke store summer på nye spillere før neste sesong sparkes i gang, men hvem som kommer inn portene på Old Trafford i sommer er inntil videre ukjent.

Manager Ole Gunnar Solskjær skal blant annet være ute etter en ny midtbanespiller, og blant navnene som har blitt nevnt i britisk presse er Atlético Madrids Saúl Níguez (25).

Fotballekspert Petter Veland, som følger spansk fotball svært tett, utelukker ikke en mulig United-overgang for Saúl, men tror likevel det kan bli vanskelig for de røde djevlene å sikre seg signaturen hans.

– Det er altså flere faktorer som kompliserer dette, blant annet hans erklærte kjærlighet til Atlético. Han har jo blitt koblet til både United og ikke minst Barcelona i mange år allerede, men han har alltid valgt lojalitet til Atlético fremfor å dra til rikere og større klubber hvor sjansene for å vinne Champions League kunne vært større. For meg fremstår han altså som en av de mest lojale spillerne i dagens fotball, sier Veland til United.no.

Likevel ser ikke spekulasjonene rundt et mulig klubbskifte til Manchester United ut til å forsvinne.

– Nei, de gjør ikke det, og en utkjøpsklausul eksisterer jo for at spilleren skal ha en mulighet til å forlate klubben, forklarer Veland.

LES OGSÅ: Sjekk hvem som er oddsfavoritt til å bli toppscorer i Eliteserien

JUBEL: Saul Niguez for Atlético Madrid.

Spanias beste midtbanespiller

Saúl signerte i 2017 under på en, oppsiktsvekkende lang, niårskontrakt med Atlético Madrid.

Utkjøpsklausulen ble satt til 150 millioner euro, tilsvarende hele 1,7 milliarder norske kroner.

Veland er uansett full av beundring for den 25 år gamle midtbanespilleren, som altså virker å bli en kostbar mann om Manchester United vil hente ham.

– Personlig så mener jeg nå at han er Spanias beste sentrale midtbanespiller. Jeg ser at behovet for en spiller som Saúl, både i United og mange andre klubber, er stort. Men hvis jeg nå skulle satt opp en topp tre- eller topp fem-liste over de mest sannsynlige overgangene fra spansk fotball i det neste overgangsmarkedet så ville ikke Saúl vært med der, konkluderer Veland overfor United-nettstedet.

LES OGSÅ: Norsk klubb står med ni av ni seiere og topper tabellen

EKSPERT: Petter Veland følger internasjonal fotball tett.