GLIS: Vegard Hansen under intervju.

Vegard Hansen ny hovedtrener for norsk klubb

Ole-Jørgen Wiig

6. desember 2023

OBOS-ligaen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vegard Hansen (54) er tilbake på trenerbenken.

Nyheten ble bekreftet tidlig onsdag ettermiddag.

LES OGSÅ: Dette er de 17 beste signeringene i Eliteserien 2023

Trenerprofilen fikk sparken i Kongsvinger i oktober.

Nå er 54-åringen ansatt som ny hovedtrener for 2. divisjonsklubben Arendal.

Hansen ble presentert på en pressekonferanse klokken 13:00.

Han har signert en toårskontrkt med de helhvite.

– Jeg har knapt vært i Arendal tidligere, men har nå fått sett litt av både byen og klubben. Rammene rundt klubben imponerer, og holder absolutt OBOS-liganivå. Jeg har bare møtt hyggelige og dedikerte personer med et stort hjerte for klubben, så forutsetningene for sammen å få til noe her er gode. Nå gleder jeg meg bare til å komme i gang og gjøre denne flotte byen til mitt nye hjem, sier Hansen til klubbens hjemmeside.

Arendal har kjempet i toppen av 2. divisjon i flere sesonger og har stadig ambisjoner om opprykk til OBOS-ligaen. I fjor tapte de opprykskvaliken mot Skeid.

Denne sesongen endte Arendal på 3. plass bak suverene Egersund og Lyn. Lyn gikk senere hele veien og rykket opp til OBOS-ligaen etter å ha slått Hødd i opprykkskvaliken.

Hansen erstatter Roger Risholt som sa opp sin stilling i midten av november.

– Det har vært en del intriger internt, uttalte Risholt om sin avskjed til Agderposten.

KIL-kollaps

I fjor fikk Hansen sparken i Mjøndalen etter 17 sesonger som hovedtrener for klubben.

54-åringen fikk en god start i Kongsvinger og det så lenge svært lovende ut med tanke på opprykk, men på sensommeren kollapset «Gutta fra skogene» totalt og mistet opprykksplassen til KFUM Oslo og Fredrikstad.

Etter hvert kom det frem en sterk misnøye mot Hansen fra flere Kongsvinger-spillere. Det førte til at klubben ga ham sparken.

– Jeg er skuffet over vi ikke klarte å løse dette. Jeg har vært borti tøffere evalueringer tidligere. Jeg snakket med spillerne i dag, og det forsterket mitt bilde av at det kunne ha vært løst. Jeg er uenig i at jeg ble sparket. Jeg mener det var unødvendig, sa Hansen om KIL-sparkingen.

Sist Arendal spilte i OBOS-ligaen var i 2017.

LES OGSÅ: – Over 10 (!) spillere forlater klubben

Klarer du full pott?