VAR-dommer fjernet etter straffeskandalen mellom PSG og Newcastle

Redaksjonen

29. november 2023

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det oppsto sinne og frustrasjon hos flere da Paris Saint-Germain fikk straffe åtte minutter på overtid mot Newcastle i Champions League tirsdag kveld.

Nå har dommeren som var ansvarlig for avgjørelsen blitt fjernet fra sitt kommende Champions League-oppdrag onsdag.

LES OGSÅ: Rosenborg med svært tung nyhet: – Det er veldig alvorlig

Newcastle ledet 1-0 og var på vei mot en svært viktig seier borte mot PSG. På overtid ble imidlertid hjemmelaget tildelt straffespark da ballen traff armen til Tino Livramento inne i 16-meteren.

TV-bildene viste at ballen først var innom kroppen til Livramento. Etter en VAR-sjekk endte det med straffe og Kylian Mbappé utlignet.

Dommer Tomasz Kwiatkowski er nå fratatt et dommeroppdrag. Kwiatkowski sendte hoveddommer Szymon Marciniak til VAR-skjermen, der de falt ned på at PSG fortjente straffe.

Flere har opplyst i ettertid av situasjonen at UEFAs egne retningslinjer for hva som er straffbar hands ikke ble oppfylt da PSG ble tilkjent straffespark. Ballen gikk via Livramentos kropp før den traff armen hans.

ESPN og Sky Sports melder begge om dommerendringen.

Brann knuste seriemester Bodø/Glimt i Bergen!

Frrustrert

Newcastle-manager Eddie Howe var i etterkant klokkeklar på at straffen var feil idømt og mente at laget ble frarøvet seieren.

– Det er ikke straffe når den først går i kroppen og så i armen. Men jeg får ikke lov til å si noe. Jeg kan selvfølgelig ikke si noe, sa Howe.

Kwiatkowski skulle i utgangspunktet være VAR-dommer under onsdagens Champions League-kamp mellom Real Sociedad og Salzburg, men er nå byttet ut med tyske Marco Fritz.

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har ikke selv opplyst hva som er grunnen til bytte av VAR-ansvarlig.

Klarer du full pott?

LES OGSÅ: – United-spiller ønsker å forlate klubben i januar