NEDTUR: For Aalesund.

Vant 25 ligakamper forrige sesong. Nå har de gått ni (!) kamper uten seier

19. juli 2020

EliteserienFotball

Jan Jönssons retur til Aalesund endte godt. Aalesund hadde flere sjanser til å utligne da kampen sto og vippet, men Stabæk vant til slutt 3-1.

Aalesund hadde flere gode sjanser i det som var et fartsfylt møte mot Stabæk. Bæringene trakk imidlertid det lengste strået og vant til slutt 3-1. Seieren sender bæringene opp på 5.-plass med 15 poeng, mens Aalesund fortsatt er tabelljumbo med usle tre poeng.

Stabæk tok ledelsen

Det var hjemmelaget som fikk kampens første sjanse. Hólmbert Fridjónsson banket til fra 18 meter og Marcus Sandberg holdt på å rote det harde skuddet i mål, men stolpen hindret ballen i å snike seg inn.

Det skulle imidlertid ikke gå lang tid før Aalesund fikk sitt 27. mål i fleisen denne sesongen. Sju minutter ut i kampen snappet Hugo Vetlesen opp en ball i mellomrommet og satt fart mot mål, før han slapp ballen videre ut til Kosuke Kinoshita. Japaneren gjorde ingen feil alene med Gudmund Kongshavn og sendte bæringene i føringen med en iskald avslutning ned i lengste hjørne.

Tangotrøyene svarte rett før pause. Simen Bolkan Nordlis frispark gikk rett i muren før ballen spratt tilbake til 20-åringen som klemte til. Markkryperen snek seg inn klint inntil stolperoten.

Dermed sto det likt da lagene gikk til pause.

– Dette er alt for sløvt av oss. Vi gir bort dødballer som vi vet de er farlige på, sa en frustrert Stabæk-kaptein Andreas Hanche-Olsen i et intervju til Eurosport i pausen.

AAFK: Aalesund-trener Lars Bohinen.

Botheim skaffet straffe

Sigurd Haugen kunne gitt AaFK ledelsen ti minutter ut i andre omgang, men 23-åringen klarte ikke presse ballen på mål. Istedenfor var det Oliver Edvardsen som fikk æren av å sette inn 2-1 til bæringene etter timen spilt.

Romain Gall snappet Niklas Castros fryktelige støttepasning. Plutselig var Aalesund i voldsom ubalanse, og Gall fant en fremadstormende Edvardsen med en presis pasning. Unggutten satt ballen mellom beina på Kongshavn.

Aalesund presset på for utligning. Nærmest var innbytter Daníel Leó Grétarssons heading i stolpen etter 77 minutter.

Tre minutter før full tid var Stabæks nyinnleide Erik Botheim på farten. Kraftspissen, som er på utlån fra Rosenborg, spilte vegg med Hugo Vetlesen, men ble hindret i å avslutte. Det fikk dommer Rohit Saggi til å peke på straffemerket.

Der gjorde kaptein Hanche-Olsen ingen feil, og fastsatte sluttresultat til 3-1.

Aalesund tar turen til Skien for å måle krefter mot Odd i neste runde, mens Stabæk møter Start i Kristiansand.

Visste du at man kan streame flere av Europas største ligaer helt gratis? Slik gjør du det

FOR AALESUND: Niklas Castro.