SIGNERTE: Sommeren 2012 kjøpte Manchester United Robin van Persie fra Arsenal for drøye 250 millioner kroner.

Van Persie navngir fem favoritter fra tiden som United-spiller

Pål Magnus Tømmervold

29. august 2020

FotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Sommeren 2012 skapte Robin Van Persie rabalder i Nord-London, etter å ha uttalt at han ikke ville skrive under ny kontrakt med Arsenal.

Etter åtte sesonger under manager Arsene Wengers vinger, ble han hentet til rivalen Manchester United for om lag 250 millioner kroner.

I nederlenderens første sesong på Old Trafford, bidro målmaskinen sterkt til at Manchester United vant Premier League. Han ble også toppscorer i ligaen med 26 nettkjenninger.

Gjennom tre sesonger, som rød djevel, spilte han 105 kamper og gjorde 58 mål.

I et ferskt intervju med So Foot – åtte år etter sjokkovergangen – plukker den tidligere stjernespilleren ut de fem medspillerne har verdsatte høyest, som United-spiller.

– Det er vanskelig å velge fem stykker, fordi de fleste var imponerende på sitt vis. Men. – Nemanja Vidic var en kriger. Han gjorde alt for å vinne. Rio Ferdinand var mer av den elegante sorten. Han var komfortabel med ballen, sterk i lufta og god til å slå langpasninger.

LES OGSÅ: Kommer Manchester United topp fire neste sesong? Dette sier oddsen

GA ALLTID ALT: Tidligere Manchester United-forsvarer Nemanja Vidic, her tilbake fra 2007.

Velkjente United-ansikter

– Ryan Giggs var en imponerende spiller med selvtillit. Han ga alltid uttrykk for å være komfortabel i alle situasjoner. Han var i fantastisk form, selv som 39-åring! Han holdt på med yoga, og levde for fotballen.

– Wayne Rooney var imponerende på sin egen måte. Han var alltid «på».

– Patrice Evra snakket alltid på en måte som ga laget selvtillit. Jeg vet at han i dag lager «morsomme videosnutter», men vær så snill å ikke tro han er av den useriøse sorten. Han er også en super-profesjonell og supersmart fyr. Han snakker fem språk, også koreansk.

Van Persies fantastiske karriere ble avsluttet i 2019. Angriperen startet seniorkarrieren i den nederlandske klubben Feyenoord og sirkelen ble sluttet da han også la opp fotballivet hos laget fra Rotterdam.

LES OGSÅ: Kommer Manchester United topp fire neste sesong? Dette sier oddsen

SIGNERTE: Tilbake i 2012 forlot Robin van Persie Arsenal til fordel for Manchester United. Her sammen med daværende manager Sir Alex Ferguson.