SJEFEN: Trener Ronny Deila.

Vålerenga-stjerne ferdig i klubben

19. november 2017

Christian Grindheim tok til tårene da han ble byttet ut mot slutten av 2-0-seieren mot Odd søndag. Det var hans siste hjemmekamp i Vålerenga-drakta.

Før kampstart ble det kjent at 34-åringen ikke får fornyet kontrakt med Oslo-laget. Han fikk en unison hyllest fra hjemmepublikummet da han ble byttet ut ni minutter før slutt. På tribunene runget «Det er bare én Christian Grindheim».

Veteranen klarte ikke å holde igjen tårene.

– Det er selvfølgelig tøft etter åtte år her. Det var fint å avslutte min karriere her med seier, sa Grindheim til Eurosport.

Grindheim står med over 250 kamper for Vålerenga i løpet av to perioder i klubben. Det er VIF som har valgt ikke å forlenge avtalen med sin kaptein. Søndag gjorde han en bra figur på midtbanen mot et Odd-lag som er ute av form.

– Jeg er ledig på markedet, så det er bare å ta kontakt, sa Grindheim på spørsmål om sin egen framtid.

I metallet

Chidera Ejuke ga VIF-fansen tidlig noe å juble for. Etter åtte minutter smalt nigerianeren inn 1-0 på en ball som først hadde blitt blokkert av Odd-forsvaret.

Ronny Deilas menn var klart best. Etter et snaut kvarter var Grindheim bare et stolpetreff unna å score i sin nest siste kamp for Vålerenga.

Odd fikk virkelig kjørt seg før pause, men gjestene fra Skien klarte å holde unna flere scoringer i første omgang. Det tok imidlertid ikke lang tid før det sto 2-0 etter sidebytte. Etter en corner la Magnus Lekven ballen til rette og curlet den elegant i nettmaskene.

Like mange poeng

Olivier Occéan kunne tatt Odd tilbake i føringen, men spissveteranen tok ikke vare på sjansene sine i annen omgang.

Skien-laget har kun vunnet tre av sine ti siste seriekamper, og før siste serierunde ligger Dag-Eilev Fagermos menn på en skuffende 9.-plass med 39 poeng.

Vålerenga har like mange poeng, men bedre målforskjell gjør at laget er nummer seks på tabellen.

Sjekk ut denne muligheten: Her kan du se flere storkamper fra Europas gjeveste fotballigaer – og det koster deg ingenting!