VIF: Vålerenga-spillerne på banen. | Foto: Mediebank

Vålerenga-spiller (19) har fått beskjed om å avslutte karrieren

Redaksjonen

9. mai 2024

Eliteserien

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

I fjor ble Vålerenga-talentet Jacob Dicko Eng (19) langtidsskadet.

Skaden er såpass ille at han trolig må legge opp i kun en alder av 19 år.

LES OGSÅ: Solskjær observert hos storklubben

Det skriver Vålerenga torsdag.

Det er en alvorlig kneskade som legene sier han trolig ikke klarer å bli ordentlig frisk fra.

I oktober i fjor pådro Dicko Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

– Det var en utrolig tøff beskjed å få, og jeg er selvfølgelig veldig lei meg. Dette er vanskelig, men jeg kan ikke gi meg. Jeg må holde fast i håpet. Når man spiller fotball vet man at ting kan gå veien til tross for dårlige odds. Det er mange som har fått nedslående beskjeder før meg, men allikevel klart det umulige. Jeg vil i hvert fall gjøre det jeg kan for å være en av dem. Jeg innser selvsagt at jeg må ha en plan til, så jeg har søkt studier – blant annet en bachelor i idrett og samfunn på Norges idrettshøyskole. Tiden får vise hva som skjer selv om drømmen åpenbart er å få spille fotball igjen, sier Dicko Eng til klubbens hjemmeside.

Grusomt

VIF sin sportssjef Joacim Jonsson kommenterer også saken.

– Dette er først og fremst en brutal beskjed for Jacob, og i tillegg veldig leit for oss som klubb. Han er et av de største talentene Vålerenga har hatt, og tok Eliteserien med storm høsten 2022, sier han.

– Skader er medaljens bakside, og det å få en sånn nedslående beskjed etter en lang og hard opptreningsperiode er naturligvis tøft for en ung gutt. Vi som klubb skal sørge for at Jacob får best mulig oppfølging i tiden fremover, fortsetter Jonsson.

LES OGSÅ: Ellevill overgang: Kobler Jamie Vardy til ny klubb