VIF-LOGOEN: Vålerengas kjente logo.

Vålerenga Hockey raser etter sjokkavsløring

Redaksjonen

26. september 2017

IshockeyVintersport

Får kjempestore konsekvenser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Byggingen av nye Jordal Amfi er ett år på etterskudd. Vålerenga og ishockeyforbundet er skuffet.

Den nye arenaen skulle egentlig stå ferdig neste høst, men tirsdag opplyste Kultur- og idrettsbygg i Oslo kommune og Bymiljøetaten at den ikke bli klar før september 2019. Vålerenga ishockey, som lenge har måttet spille uten egen hjemmebane, er opprørt over utsettelsen.

– Vi har flere ganger forsøkt å få et klart svar fra kommunen om tidspunktet for ferdigstillelse. Så sent som i begynnelsen av september fortalte kommunen oss at de fortsatt jobbet for en ferdigstillelse i løpet av 2018. Det kommer derfor som et sjokk på oss at den nå er utsatt med et helt år, sier daglig leder Gunnar Thøgersen i Vålerenga.

Årsaken til den kraftige forsinkelsen oppgis å være at grunnarbeidene til den nye hockeyarenaen er mer komplisert enn først antatt. Samtidig understrekes det at forsinkelsen så langt ikke har utløst noen behov for økonomiske tilleggsbevilgninger.

– Vi har stor forståelse for at mange vil bli skuffet over at det tar lenger tid å bygge hallen enn forventet. Vi bygger for brukerne, og vi vet at mange gleder seg til ny hall står klar, sier direktør i Kultur- og idrettsbygg, Eli Grimsby.

Skuffelse i forbundet

I Norges Ishockeyforbund kom ikke tirsdagens beskjed om utsettelse som en overraskelse. Generalsekretær Ottar Eide retter kritikk mot prosessen bak.

– Dette er veldig skuffende, og det er merkelig at en så stor forsinkelse ikke har vært varslet tidligere. Vi er forundret over hvordan styringen av prosjektet har vært, sier han til NTB.

Eide sier videre at ishockeyforbundet i lengre tid har etterlyst en avklaring rundt hvor lang forsinkelsen i byggearbeidet ville bli.

– Vi fryktet at forsinkelsen kunne bli så stor som dette, sier han.

Ille for VIF

Nå må forbundsledelsen gå i dialog med Vålerenga om klubbens videre arenasituasjon.

– Dette får selvfølgelig kjempestore konsekvenser for dem. Klubben får nå en helt annen issituasjon i ytterligere ett år. Vi må i samarbeid med dem finne ut om de skal fortsette å spille kamper på Furuset. Samtidig forventer jeg at kommunen tar ansvar her, sier generalsekretær Eide.

Vålerenga er i en tøff økonomisk situasjon og frykter enda tøffere tider framover.

– For Vålerenga er dette en økonomisk katastrofe. Både aksjonærer, sponsorer, ansatte, spillere og Norges Ishockeyforbund har vært innstilt på å bidra til at Vålerenga skal komme seg gjennom denne vanskelige perioden. Med ett års ytterligere utsettelse vil Vålerenga stå foran en meget vanskelig periode, sier styreleder Thomas J. Fjell.

LES OGSÅ: Twitter reagerer på Lagerbäcks Norge-tropp