VIF: Vålerengas sportssjef, Joacim Jonsson.

Vålerenga bekrefter ny signering: – Blir klubbens klart største salg

Redaksjonen

25. januar 2023

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vålerenga forsterker.

Oslo-klubben bekrefter at de har signert kantspilleren Mohamed Ofkir (26) fra Sandefjord.

– Det føles skikkelig godt å være hjemme igjen. Det er ti år siden jeg var her sist, og mye har skjedd siden den gang. Jeg har lært mye på veien og gleder meg stort til å være en del av Vålerenga, sier Ofkir.

LES OGSÅ: Overgangen er avlyst: Blitt diskutert

Han ble norgesmester med Vålerengas G16-lag i 2012. Drøye ti år senere er Oslo-gutten tilbake i kongeblått etter å ha signert en fireårsavtale.

– Ofkir har gått en brokete vei, men nå er han i sin beste alder og referansene vi har på ham er svært gode. Han er veldig profesjonell, har tilhørighet til Oslo og klubben, og hans målfarlige egenskaper er noe vi mangler i laget fra før. Med Ofkir inn får vi i tillegg styrket konkurransen fremover i banen, og det er viktig, sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo.

Største salg

Sandefjord skriver på sine nettsider at Ofkir er klubbens klart største salg noen gang.

– Vi visste vel alle at han trolig ville forsvinne fra klubben etter innsatsen i fjor. Og slik ble det. Vi kan – uten å nevne eksakte summer – fastslå at «Moa» klart blir klubbens største salg. Så langt, sier daglig leder Espen Bugge Pettersen.

Vålerenga skal ifølge TV 2 betale fem millioner kroner til Sandefjord, fordelt på to avdrag, for Ofkir. Avtalen skal også inneholde prestasjonsrelaterte bonuser verdt under én million kroner om kriteriene for avtalen følges opp.

Ofkir hadde i fjorårets sesong tolv mål på 29 kamper og åtte målgivende for Sandefjord. 26-åringen bidro til at Sandefjord kunne berge plassen i Eliteserien etter sammenlagtseier mot Kongsvinger i eliteserie-kvaliken.

Han har tidligere også spilt for Lillestrøm og Sarpsborg 08 i norsk toppdivisjon og Lokeren i Belgia.