SKUFFET: Kåre Ingebrigtsen på pressekonferanse.

19. november 2017

EliteserienFotball

Meget synd.

Pål André Hellands skadeplager fortsatte søndag. Før en halvtime var gjort unna tuslet RBK-vingen av banen og gikk rett i garderoben.

– Verden raser jo sammen i noen sekunder. Jeg føler meg sterk og i fin form, så dette får fysioene og de andre i støtteapparatet ta på sin kappe. Nå har vi byttet mellom gress og kunstgress om en annen, og både leggen min og Anders Konradsen sin sa stopp i dag, sa Helland til Eurosport etter kampen og viste til at Konradsen måtte ut etter en time.

Jonathan Levi kom inn som Hellands erstatter. Det var tydelig at 21-åringen var lysten på å markere seg. Ved flere anledninger var Levi nær å score sitt aller første seriemål for Rosenborg. Han hadde blant annet en ball i stolpen bare sju minutter etter sitt innhopp.

Like før hadde også Vegar Eggen Hedenstad smakt på metallet.

Mål, mål, mål

Nicklas Bendtner ligger godt an til å krone Rosenborg-suksessen ved å bli Eliteseriens toppscorer. Dansken scoret igjen i 2-0-seieren over Viking på Lerkendal.

Dermed har Bendtner (29) et forsprang på to mål før siste serierunde neste helg. Han står bokført med 19 fulltreffere mot Stabæk-spissen Ohi Omoijuanfos 17.

29-åringen fikk en enkel jobb da han tok RBK i føringen etter åtte minutters spill søndag. Mot et ryggende Viking-forsvar smalt Samuel Adegbenro ballen foran mål, og ved bakerste stolpe tuppet Bendtner inn 1-0.

Fire minutter før pause doblet Anders Trondsen ledelsen. Det gjorde han med en skikkelig rakett av en scoring. Viking-keeper Iven Austbø ble lurt trill rundt av at ballen fikk en dupp og flakket litt.