TV 2-ekspertene med skremmeskudd etter Haaland-overgangen: – Det er veldig dårlig nytt

Publisert kl11 mai 2022 15:31 by Redaksjonen

I STUDIO: Jon Hartvig Børrestad, Jesper Mathisen og Morten Langli. | TV 2

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Tirsdag ble det som ventet klart at Erling Braut Haaland (21) fra og med neste sesong spiller for Manchester City. Premier League-klubben betaler rundt 600 millioner kroner for den norske Borussia Dortmund-spissen.

TV 2s fotballeksperter Morten Langli og Jesper Mathisen varsler at Haaland-overgangen er dårlig nytt for de andre storklubbene i Premier League. De to TV 2-profilene kommer med et skremmeskudd til de engelske og europeiske lagene som skal kjempe mot Manchester City, med Haaland i spissen, neste sesong.

– Det er veldig dårlig nytt for de andre Premier League-klubbene, for jeg tror Manchester City kan utvikle spillet sitt ytterligere, sier Langli til TV 2, før Mathisen tar ordet:

– Manchester City får en spiss som allerede er komplett, men som kommer til å bli enda bedre. Det kommer til å bli fryktelig tungt for alle lag som står på motsatt banehalvdel, mener Mathisen.

Der Haaland tidvis har fått stort bakrom i Dortmund sine kamper, vil jærbuen vente seg en mer ballbesittende spillestil og mindre plass i Manchester City. Langli tror Haaland vil takle overgangen fra tysk til engelsk fotball godt.

– City spiller stort sett mot etablert forsvar som gjerne ligger lavt, men også der er Haaland god. Han trenger ikke rare bakrommet. En lite luke så stikker han inn, og han er god til å lukte i bakrommet og returer. Hodespillet hans har blitt bedre, så nå kan City faktisk løfte innleggene i stedet for å legge inn langs bakken, forklarer Langli.

LES OGSÅ: Hevder Salah er fristet av overgang til denne storklubben