UT TIL KAMP: Sarpsborg 08 mot Stabæk.

TV 2-ekspert om Eliteserie-klubb: – Nå får de kjempeutfordringer

Redaksjonen

20. april 2023

Eliteserien

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sarpsborg 08 sin Thomas Berntsen forlater klubben.

Det bekrefter klubben på sitt nettsted.

LES OGSÅ: UEFA gir Bodø/Glimt kjempebot

Den populære sportssjefen, som har sørget for mye suksess til de blå og hvite, forlater Eliteserien til fordel for Sverige.

Berntsen er klar for den svenske storklubben AIK.

Den daglige lederen kan også informere om at klubben har fått en kompensasjon for at Berntsen forlater 08 før kontraktens utløp.

Berntsen startet som sportssjef i klubben helt tilbake i desember 2012 og synes det er spesielt nå å forlate østfoldklubben.

– Det har vært en helt fantastisk reise med klubb, spillere, trenere, partnere og supportere. Jeg har hele tiden vært tydelig på at dette har vært et svært vanskelig valg for meg. Samtidig følte jeg det riktig å gripe sjansen i en klubb av AIKs størrelse med alt det innebærer, sier en avtroppende sportssjefen.

Berntsen begynner i AIK 1. mai.

LES OGSÅ: Medie: Manchester City har tatt stor Haaland-avgjørelse

– Kjempeutfordringer nå

TV 2s ekspert, Yaw Amankwah, tror dette betyr trøbbel for Sarpsborg 08.

– Han har betydd utrolig mye, om ikke alt for Sarpsborg. Hans rolle i klubbens suksess i Europa kan ikke undervurderes, sier han til TV 2.

– Hver sesong har han hatt en vanvittig evne til å hente spillere som ingen andre ar hørt om engang, og selge dem videre. Sarpsborg får kjempeutfordringer nå. De har en litt eldre stall, med mange utenlandske spillere. Med et par unntak er et få med videresalgspotensiale.

LES OGSÅ: Rekdal lovpriser Rosenborg-spiller: – Et beist. Han blir god!