TV 2-Børslid: Jeg var pissnervøs

Christian August Cederblad

3. april 2017

Fotball

Jan-Henrik Børslid (41) har i en årrekke jobbet som sportsanker i TV 2. I 2012 overtok han stafettpinnen etter Jon Hartvig Børrestad som programleder for TV 2s Premier League-sendinger. Nylig åpnet han opp om drømmejobbens mange fordeler og få ulemper.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er et privilegium å få jobbe med hobbyen sin. Det beste med jobben min akkurat nå er at jeg får se fotball fra Premier League, og det digger jeg. Jeg merker at jeg blir ikke mett, fortalte Børslid i et intervju med Bergen Student TV tidligere i vår.

Børslid, som for øvrig er Manchester United-supporter, beskriver lange arbeidsdager – opptil tolv timer foran kamera.

– Den jobben vi gjør i forkant av en sending er betydelig. Og når vi sitter å ser på kampene sitter vi ikke med beina på bordet og tar en kopp kaffe og snakkes i pausen. Da sitter du og jobber med detaljer gjennom kampen for å fange opp de viktigste situasjonene.