PALLEN: Aleksander Aamodt Kilde i desember 2020.

Tung beskjed for alpinstjernen

Redaksjonen

16. januar 2021

Alpint

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Alpinlandslaget har mistet nok en utfordrer til VM etter at Aleksander Aamodt Kilde røk korsbåndet lørdag. Han kjente tidlig at noe hadde «poppet» etter fallet.

På litt over en uke har tre norske toppalpinister blitt satt tilbake med alvorlige kneskader. 20-åringene Lucas Braathen og Atle Lie McGrath ble begge skadd i et og samme verdenscuprenn.

– Dessverre er vi svekket inn mot VM, men sånn er sporten. Det er en risiko rundt det. Jeg hadde gledet meg veldig til VM, så jeg kjenner jo på den. Unggutta (Atle Lie McGrath, Lucas Braathen) hadde også gledet seg. Men vi er unge alle sammen. Vi kommer til å stille sterkt til neste mesterskap, som er allerede neste år, sier Kilde på NTBs spørsmål og viser til OL i Beijing.

Skaden i høyre kne skjedde da 28-åringen trente i østerrikske Hinterreit lørdag. Noen timer senere viste en sjekk på sykehuset at korsbåndet er røket. Dermed blir VM uten en trio som fort kunne sanket flere medaljer for Norge.

– Vi får jobbe sammen og sørge for at alle vi kommer oss tilbake. Så ønsker jeg alle som skal til VM, lykke til. Jeg håper de kjører litt for oss også, sier Kilde med et smil rundt munnen.

Få to måneder gratis Viaplay ved å bestille årsabonnement via denne lenken!

Sotsji, Russland 20140207. Vinter OL , Olympiske leker, i Sotsji 2014. Alpinist Aksel Lund Svindal er flaggbærer og leder an foran de norske utøverne inn på stadion.

Håpet det var lysken

Han forklarer følgende om hva som skjedde:

– Jeg har jo falt en del opp gjennom. Ofte går det kjempebra, og jeg pleier jo å reise meg opp og børste det av meg. Det klarte jeg ikke i dag, for jeg kjente at noe hadde poppet. Jeg håpet det var noe i lysken, for jeg har vært litt sår der. Men så viste det seg at det var noe i kneet som ikke hadde det så bra.

– Hva går gjennom hodet da?

– Tja … Jeg tenker jo å finne ut så mye som mulig så kjapt som mulig. Jeg får dessverre ikke gjort så mye, selv om det er veldig kjedelig. Jeg må bare roe ned og senke skuldrene.

Opereres i eget nabolag

En operasjon i kneet vil bli gjort i løpet av kort tid.

– Ironisk nok skal jeg opereres i nabobygget til der jeg bor. De sier at det bare er å operere så kjapt som mulig, når hevelsen er så liten som mulig. Så får vi ta det derfra.

Det var den østerrikske TV-kanalen ORF som først rapporterte om Kildes fall og at det var risiko for at han hadde pådratt seg en alvorlig skade.

Braathen og McGrath fikk sine kneskader i et storslalåmrenn i Adelboden. For alpinkometen Braathen er sesongen over.

Neste måned er det VM i alpint i italienske Cortina d’Ampezzo. Der ville Kilde vært en av gullkandidatene i fartsdisiplinene utfor og super-G.

(©NTB)