Tror ikke Horneland passer sammen med mulig ny Brann-trener

Publisert kl11 september 2021 20:14 by Jakob K. Gregersen

I BRANN: Eirik Horneland på Brann Stadion. | NTB

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Eirik Horneland har påtatt seg ansvaret å lede Brann-laget etter at Kåre Ingebrigtsen fikk sparken i sommer.

Flere har spekulert i om han kunne tenke seg jobben på permanent basis, men selv har Horneland vært tydelig på at han ønsker seg tilbake til en assistentrolle.

Les mer om dét her: Horneland krystallklar på hvilken jobb han vil ha neste år.

Sportsbibelen har også omtalt at Eirik Bakke seiler opp som en kandidat til å bli Brann-trener fra og med neste sesong.

Den tidligere Brann-spilleren har ledet Sogndal de siste årene, men skal gi seg der etter sesongen. Dermed kan hovedtrener og assistent i Bergen fort bli Bakke og Horneland.

Det tror ikke Eurosport-ekspert Joacim Jonsson er noen perfekt match.

– Nja, for meg kjennes det som de ikke passer sammen. Jeg syns Bakke er litt mer den autoritære typen og det syns jeg på en eller annen måte at Horneland er også, selv om han helst vil være assistenttrener. Jeg føler Horneland passer bedre i duo med en type som Jostein Grindhaug der man vet at hovedtrener gir mye ansvar til assistenten, sier han i siste episode av Indre Bane.

– Bakke virker såpass sterk selv at jeg ikke ser det helt for meg. Jeg syns heller ikke de har hatt sammenfallende filosofier – ikke i det siste hvert fall. Horneland har vel ikke spilt med noen tre-backs-linje noen gang, for eksempel. Det har Bakke gjort mye i det siste.

Kollega Asbjørn Myhre virker å være ganske enig.

– Horneland ble jo hentet inn som Ingebrigtsens assistent og på spillestil følte man det kanskje kræsjet litt, men typene utfylte hverandre på en bedre måte. Det er litt vanskelig å få øye på hva Brann faktisk vil, sier han i samme podcast.

JUBLER: Sogndal-trener Eirik Bakke.NTB