PREMIER LEAGUE-PROFILER: Virgil van Dijk, Fabinho, Paul Pogba, Fred og Mohamed Elyounoussi.

Tror det vil skape kontroversielle situasjoner i Premier League

Redaksjonen

21. juli 2019

FotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Videoassistert dømming (VAR) innføres i Premier League denne sesongen. PL-sjefen Richard Masters tror at det kan føre til kontroversielle episoder.

Masters er midlertid ansatt som styreleder i Premier League. VAR skal innføres i verdens mest populære serie etter at man tidligere har valgt å utsette innføringen for å utvikle systemet bedre.

VAR var derimot tatt i bruk i både FA-cupen og ligacupen forrige sesong. Flere europeiske serier og mesterskapsserien bruker nyvinningen.

Det nye hjelpemiddelet har vært omstridt. Mens enkelte elsker endringen, er det også blitt mange klager fra både managere og fansen blant annet på grunn av tregheten med opplegget.

– Jeg er ikke i tvil om at dette vil skape kontroversielle situasjoner fordi det handler om viktige avgjørelser, men vi er forberedt på det, sa Masters i et intervju.

– Vi har brukt to år på på jobbe fram et effektivt system. Dommerne har trent og testet det ut for å være best mulig forberedt, sa PL-sjefen.

LES OGSÅ: Tabelltipset: Dette laget ender sist i Premier League

VAR I BRUK: Dommer Stuart Attwell benytter seg av videodømming (VAR), mens Manchester Uniteds Ashley Young følger nøye med.