PÅ LANDSLAGET: Tom Høgli avbildet da han fortsatt spilte for det norske landslaget.

Tromsø tjener millioner på Høglis helomvending

Redaksjonen

22. mai 2017

EliteserienFotball

Tom Høgli blir ikke Tromsø-spiller før i 2018. FC København vil beholde sin norske back, og har gitt Tromsø solide motytelser for å få avtalen gjennom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høgli skulle etter planen vært Tromsø-spiller fra juli 2017. Nå blir han i stedet værende i FC København ut året. Det bekrefter Tromsø i en pressemelding mandag.

FC København-manager Ståle Solbakken ønsker å ha lagets norske høyreback disponibel i sommerens mesterligakvalifisering og i første del av neste sesong som følge av at lagets faste høyreback Peter Ankersen nylig brakk ankelen.

Alt tyder dermed på at Høgli vil bli satset på som høyreback i tiden som kommer.

Dermed må Tromsø vente på å få den tidligere landslagsprofilen hjem.

– For Tromsø IL har dette vært en vanskelig sak, men vi har valgt å ta hensyn til Toms ønske om å utsette hjemkomsten til januar. Han vil få en mulighet til å spille mesterliga samt få en god avslutning på sin karriere i FCK, sier Tromsøs sportssjef Svein-Morten Johansen.

Omfattende avtale

For å beholde Høgli har Tromsø inngått en avtale med FCK som innebærer både en økonomisk kompensasjon samt et bredt samarbeid med den danske toppklubben.

– TIL har inngått en meget god avtale med FC København som innebærer et fast grunnbeløp og en bonus for mesterligaen i 2017 og 2018. Til sammen kan TIL oppnå millionbeløp som vil gjøre dette «salget» til det største siden Saliou Ciss gikk til Valenciennes, sier Svein Morten Johansen.

Han røper videre at Tromsø vil nyte godt av avtalen på flere områder.

– Avtalen inneholder også et spennende samarbeid med FCK der de kommer til Tromsø for å spille en oppvisningskamp. TIL får bruke FCK sitt speidernettverk de neste årene, og FCK åpner opp klubben for kompetansedeling både på utvikling og A-lag, sier han.

– FCK ligger nå langt fremme på disse områdene. Samarbeidet skal være konkret, og Tom Høgli vil være garantisten for dette samarbeidet, tilføyer Johansen.

LES OGSÅ: Klubblegendene: Denne spilleren er RBKs neste utenlandseksport