Norsk toppdommer får ny jobb

Redaksjonen

6. mai 2024

Eliteserien

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Svein Oddvar Moen (45) gir seg etter 21 år som toppdommer.

Det opplyser Norges Fotballforbund.

LES OGSÅ: Ellevill overgang: Kobler Jamie Vardy til ny klubb

45-åringen fortsetter nå som ansvarlig for VAR i Norge.

– Det er virkelig en spennende utfordring, og jeg gleder meg til å få være med på å utvikle VAR og norsk fotball. Jeg gir meg som dommer på banen litt tidligere enn jeg hadde tenkt, men det er en tid for alt, sier Moen.

– Etter gode prosesser med Terje, NFF og familien landet jeg på at dette var en god og riktig anledning til å bidra utenfor banen. Jeg håper jeg kan bli en god ressurs i dommergruppen og ser fram mot å samarbeide med både administrasjonen og dommerne, fortsetter han.

Profil

Moen har i mange år vært en av Norges fremste dommere på det øverste nivået.

Han dømte internasjonalt mellom 2005 og 2020.

På CV-en står flere VM, OL, kvartfinale i Champions League, semifinale i europaligaen og flere mesterskap for aldersbestemte landslag.

– Først vil jeg takke Svein Oddvar for innsatsen hans som toppdommer gjennom mange år. Han har vært blant våre aller fremste dommere i en årrekke, og det står stor respekt av hans dommerkarriere, sier dommersjef Terje Hauge.

– Vi mister en av våre beste dommere på banen, men heldigvis får vi utnyttet all hans erfaring i rollen som VAR-ansvarlig. Jeg er glad for at han takket ja til den nye stillingen. Han kjenner både VAR, dommerfaget og dommermiljøet godt, legger Hauge til.

LES OGSÅ: Neville reagerer på United-nyheten som «fikk telefonen hans til å eksplodere»