KAPTEIN: Vålerenga-forsvareren Jonatan Tollås Nation.

Tollås Nation røper de to beste spillerne han har spilt sammen med: – En tryllekunstner

Redaksjonen

13. mai 2022

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nevner ingen spillere fra Vålerenga.

Jonatan Tollås Nation (31) forteller at hans to tidligere Aalesund-lagkamerater Michael Barrantes (38) og Abderrazzaq Hamed-Allah (31) er de to beste han har spilt sammen med.

– Barrantes var en tryllekunstner. Det fotballhodet der er det ingen andre jeg har spilt med som har vært i nærheten av. Der andre slo vanlige pasninger slo han tunnelpasninger. Det var fascinerende å se hvordan han tenkte så langt foran alle andre. Den venstrefoten og fotballforståelsen der… wow, sier Tollås Nation i NRK-podkasten «Heia Fotball».

– Spinnvilt

Den nåværende Vålerenga-midtstopperen er full av lovord om spissen Hamed-Allah, som scoret 15 mål i sin første og eneste sesong i Eliteserien før han i 2014 ble solgt til kinesiske Guangzhou FC for rundt 35 millioner kroner.

– Hamed-Allah scoret bare 15 mål den sesongen han var der, men man satt med en følelse av at hvis han hadde skolert seg litt til neste sesong, ville han scoret 30. Siden han dro fra AaFK for åtte år siden har han nesten scoret et mål i snitt per kamp. Han er en så rå målscorer at det er helt spinnvilt. Man kan sikkert diskutere nivået på fotballen i Qatar og Saudi-Arabia, men likevel. For en rå spiller. Han var en målsnik, men driblet deg også hver gang. Det var power og teknikk. Han hadde hele pakken, forteller Tollås Nation til slutt.

Mens 38-årige Barrantes fortsatt spiller aktivt for C.S. Cartaginés i hjemlandet Costa Rica, spiller Hamed-Allah for Al-Ittihad Club i Saudi-Arabia.

LES OGSÅ: Hevder Salah er fristet av overgang til denne storklubben

[advertisement container-size=»580×400″ adunit=»sportsbibelen/netboard» dimensions=»580×400,580×500″][/advertisement]