SAMLET: Hønefoss etter scoring.

Tok 24 seire, én uavgjort og ett tap, men rykket ikke opp: – Skuffende

Redaksjonen

31. oktober 2023

EliteserienOBOS-ligaen

Helt utrolig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter hver serierunde presenterer Sportsbibelen «Eliteserie-snakkisene».

Hver uke under sesongen leverer vi unike skråblikk på norsk fotballs øverste divisjon, i tillegg til innslag av OBOS-ligaen og breddefotballen.

Nedenfor finner du snakkisene etter helgens runde.

Intens kniving

Det ble utspilt et voldsomt drama i i Norsk Tipping-ligaen avdeling 2 denne sesongen.

Tidlig ble det klart at det skulle stå mellom Hønefoss og Eidsvold Turn i kampen om å rykke opp fra 3. divisjon. Det ble en vanvittig duellering som ble avgjort i siste runde.

Begge klubber var overlegne i forhold til resten av avdelingen.

Hønefoss og Eidsvold Turn slo hverandre én gang hver, men Hønefoss sin uavgjort i september mot HamKam 2 ble utslagsgivende.

Søndag endte Hønefoss på 2. plass med 24 seire, én uavgjort og ett tap. Målforskjellen ble på 80 – 19, men likevel holdt det ikke til opprykk.

Du kan lese mer om dramaet her!

Hønefoss ledes av tidligere landslagsspiller Gunnar Halle. Han ble ansatt før sesongen. Lagets mest kjente spiller er den tidligere Stabæk-stjernen Tortol Lumanza som har spilt for klubben denne sesongen.

– Det ble ett tap for mye, og det er selvfølgelig skuffende at vi ikke klarte det. Men det er klart, hadde vi blitt spurt om vi skulle få 73 poeng før sesongen startet så hadde vi tatt den sikkert, men selvfølgelig skuffet over at vi ikke klarte det. målsetningen var jo å rykke opp, sier Halle til klubbens mediekanal.

Hønefoss disket opp med flere rekorder i løpet av sesongen.

Omar Fonstad El Ghaouti satte rekord for antall mål på en sesong med 27 mål på 28 kamper, mens Brage Berg Pedersen sikret raskeste hattrick på utrolige fire minutter og 38 sekunder, skriver Hønefoss på egen hjemmeside.

LES OGSÅ: Hønefoss-legende overtar 4. divisjonsklubb

Hvor mye kan du om Eliteserien? Test deg selv rett under!

LES OGSÅ: Alexander Sørloth leverte praktkamp

Molde i krise

Mandag kveld ble Molde ydmyket på egen hjemmebane da Tromsø knuste vertene 4-1 på Aker stadion.

Søndagens tap var Moldes tredje strake i serien, og de blåkledde har nå åtte poeng opp til lagene som kjemper om medalje.

Det er vanskelig å skjønne hvordan det gikk så galt for Molde. Årets sesong for den regjerende seriemesteren er intet annet enn en fiasko.

Nå må Molde vinne cupfinalen mot Bodø/Glimt dersom de skal få muligheten til å spille i Europa neste sesong.

Hvor farlig lever HamKam?

Det snakkes naturlig nok mye om Vålerenga, Stabæk, Sandefjord og Aalesund med tanke på nedrykk, men nå har HamKam virkelig meldt seg på igjen som en nedrykkskandidat.

«Kamma» hadde en vanvittig sterk periode midtveis i sesongen, noe som løftet dem høyt opp på tabellen og langt vekk fra nedrykksstreken. Men den siste perioden har vært svak og nå er de kun tre poeng foran Vålerenga som innehar kvalikplassen.

Formen til HamKam er bekymringsfull, og kampprogrammet er ikke kjempelystig.

Laget fra Briskeby møter Viking (h), Strømsgodset (b), Vålerenga (h) og Molde (b).

Slik HamKam fremstår for tiden kan det fort ende med få poeng, og det er ingen tvil om at de må heve seg i de fire siste kampene dersom de skal overleve i Eliteserien.

LES OGSÅ: Vålerenga-krisen: Dette sier Jonsson om fremtiden til Bakke

MÅLFEST: Haugesund knuste Aalesund!