LERKENDAL: Rosenborgs hjemmebane avbildet for noen år siden.

Tidligere Rosenborg-spiller tilbake i Norge: – Det var hit jeg ville

Redaksjonen

21. mars 2023

EliteserienOBOS-ligaen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 25 år gamle midtbanespilleren John Hou Sæter blir å se i norsk fotball igjen denne sesongen.

Den tidligere Rosenborg- og Stabæk-spilleren forlot Nadderud i 2019 til fordel for kinesisk fotball.

25-åringen beskriver Kina-oppholdet som et mareritt.

LES OGSÅ: – Rekdal vil kvitte seg med to Rosenborg-spillere

Nå er han tilbake i Ranheim som han tidligere har vært på lån hos.

– Jeg gleder meg veldig til denne sesongen. Det er Ranheim jeg ville til, og siden jeg mistet gleden med fotballen i Kina, måtte noe skje. Restriksjonene under koronaen drepte gleden helt med fotballen. Det er ikke sånn det skal være, for fotball er jo noe jeg har elsket siden jeg var liten. Jeg innså mot slutten av 2022 at noe måtte gjøres, og da ble det Ranheim, sier han til Discovery.

Han forteller om en koronatid i Kina som ødela alt av fotballglede.

– Det var helt sykt. Jeg sitter igjen med en blandet følelse av oppholdet der. Jeg fikk ikke helt ut potensiale mitt. Skadene og pandemien ødela mye, for å si det mildt. Det var jo ekstra strengt i Kina, så det var tre år med fengsel. Vi var jo i en boble da idretten startet opp igjen, så vi ble låst inn på et område med vakter og gjerder rundt. Vi fikk ikke lov til å gå ut av området engang. Man ble jo helt gæren! Etter én uke ville jeg hjem. Det var en konstant treningsleir. Maten var det samme hver dag og vi så jo bare de samme folka. Det var ikke noe særlig, forteller han.

Dermed venter OBOS-ligaen for Hou Sætær. Han ble raskt kjent i Rosenborg-drakten ettersom han debuterte for dem som 16-åring.

Da han dro til Kina fikk han kinesisk pass. Det gjorde også at han endret navnet sitt fra John Hou Sæter til Hou Yongyong.

I Ranheim får han Kåre Ingebrigtsen som hovedtrener.

LES OGSÅ: Over 100 mill i minus på tre år: Spesielt én ting får skylden for de blodrøde RBK-tallene

TØFFE TAK: John Hou Sæter (Stabæk) takler Jacob Glesnes (Strømsgodset) første serierunde 2018.