PÅ LERKENDAL: Peter Ankersen avbildet under kamp Strømsgodset.

Tidligere RBK-spiller ønsker seg vekk

Redaksjonen

26. april 2017

Fotball

FC København-trener Ståle Solbakken jobber hardt for ikke å miste for mange profiler etter en ny sesong med suksess i den danske hovedstadsklubben. Blant dem er tidligere Rosenborg-spiller Peter Ankersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju med den danske storavisen Politiken sier nordmannen at FCK trolig kunne solgt alle sine spillere i sommer dersom klubben hadde ønsket det. Interessen er stor.

At det spillersalg er helt sikkert. Solbakken har tidligere bekreftet at midtstopperkjempen Mathias «Zanka» Jørgensen etter alle solemerker blir solgt i løpet av det kommende overgangsvinduet. Måltyven Andreas Cornelius nærmer seg også en overgang til italiensk fotball.

Den siste tiden har også keeper Robin Olsens agent, samt tidligere RBK-spiller Peter Ankersen, gitt uttrykk for at et klubbskifte er ønskelig.

– Jeg har sett at han (Ankersen) har prøvd seg på noe i mediene, men jeg har sagt til ham på trening at Peter Ankersen spiller i FCK også neste år, sier Solbakken til Politiken.

Kjøp og salg har i lang tid vært hverdagen i FC København. I januarvinduet ble kaptein Thomas Delaney solgt til tyske Werder Bremen. Forsvinner «Zanka» Jørgensen og Cornelius i sommer, er det mer enn nok spillere i avgang, mener Solbakken.

– Egentlig tåler vi ikke å miste flere. Men vi må heller ikke gå i den fellen som vi gjorde med Claudemir og Christian Bolanos. De vant nesten for mye, og ble så mette at de bare subbet rundt. Vi måtte nesten skremme livet av dem for å få fyrt dem opp. Da er det bedre å bygge noe nytt og tape noen kamper på veien, sier Solbakken.

LES OGSÅ: Storklubb bytter navn på stadion