PROFILER: Serge Gnabry, Robert Lewandowski og Thomas Müller for Bayern München.

Tidligere PSG-spiller sørget for at Bayern vant Champions League

23. august 2020

BundesligaFotballLigue 1

Kingsley Comans hodestøt etter drøye timen ble tungen på vektskålen da Bayern München slo Paris Saint-Germain 1-0 i Champions League-finalen søndag.

De tyske gigantene vant sist det gjeve trofeet i 2013, og de rødkleddes lyst til å ta pokalen hjem igjen oste fra spillerne ute på gressmatta i Lisboa søndag.

Med høyt press og dødelig eksplosivitet klarte Bayern München å senke Paris Saint-Germain med en klassescoring fra franske Kingsley Coman.

Den lynraske vingen snek seg inn på bakre stolpe og stanget inn seiersmålet like før timen var spilt. Det smakte nok ekstra godt for Coman, som scoret mot klubben han var i fra han var åtte år til kontrakten hans gikk ut i 2014.

Trofeet var Bayerns sjette på øverste nivå i Europa. Bare Milan (sju) og Real Madrid (13) har vunnet flere.Forrykende åpning

PSG hadde aldri spilt en Champions League-finale før, og Thomas Tuchels menn skal ha for forsøket etter en jevn og spennende finale, for det var ingen tvil om at det var to vinnerlystne lag som stilte til start for tomme tribuner i Lisboa.

Bayern åpnet kampen med høyt press mot det franske forsvaret, men med stjerner som Neymar og Kylian Mbappé på banen, var det farlig hver gang PSG fikk tak i ballen.

Sistnevnte fyrte av to skudd like før kvarteret spilt uten å klare å tre ballen forbi den røde forsvarsmuren.

Noen minutter senere ble Neymar spilt lekkert igjennom. Han kom stormende mot buret til Manuel Neuer, men tyskeren avverget skuddet, før et utstrakt bein stoppet Neymars forsøk på å sende returen til en ledig Ángel Di María.

Champions Leagues toppscorer Robert Lewandowski var nære ved å score sitt sekstende mål for turneringen like etterpå, men traff innsiden av stolpen og ut.

Eksplosivt

Sjansene kom som perler på en snor i den første omgangen. Ander Herrera sendte en genial stikker til Di Maria etter 23 minutter, men argentineren måket ballen opp på den tomme tribunen.

Like etter halvtimen spilt var Lewandowski nære igjen ved å sende tyskerne i føringen. Den polske giganten klinket til med pannebrasken, men forsøket gikk rett på PSG-keeper Keylor Navas.

Mbappé burde ha sendt franskmennene i føringen på tampen av førsteomgang, men istedenfor å klinke ballen i nettet, trillet den unge spissen ballen rett i hanskene til Neuer.

PROFILER: Bayern München-spillerne Robert Lewandowski, Kingsley Coman og David Alaba.

Vakker scoring

Bare sekunder etterpå ropte Bayern-spillerne på straffe etter at Kingsley Coman gikk i bakken i duell med Thilo Kehrer, men dommer Daniele Orsato vinket spillet videre.

Etter 59 minutter lå endelig ballen i nettet i det eksplosive oppgjøret. Joshua Kimmich la et strøkent innlegg over PSG-forsvaret til bakerste stolpe. Der sto Coman klar til å heade ballen i mål.

Samme mann gjenskapte nesten målet bare minutter senere, denne gangen med vristen, men en oppofrende Thiago Silva fikk blokkert skuddet.

Dominerende

Franskmennene presset på for scoring, men måtte gå målløse av banen for første gang på 34 kamper. De tyske mesterne ble for sterke.

Med et nytt Champions Legue-trofé i pokalskapet, har Bayern München tangert fjorårets vinner Liverpools antall trofeer i turneringen med seks.

Tyskerne vant Bundesliga og den tyske ligacupen tidligere i år, og tok dermed «The Treble» med seieren søndag kveld.

Digger du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

PSG: Paris Saint-Germains Neymar.