Tidligere PSG-profil: Jeg ble «dritt lei» fotball da jeg spilte der

Publisert kl17 oktober 2021 14:08 by Ole-Jørgen Wiig

MESTERE: Paris Saint-Germain etter å ha vunnet serien i 2014. | NTB

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Nederlandske Gregory van der Wiel (33) var en av Europas heteste unggutter da han forlot Ajax til fordel for Paris Saint-Germain i 2012.

Men overgangen ble aldri noen suksess for høyrebacken som var spådd en stor karriere, og siden gikk det bratt nedover for van der Wiel.

Han fikk 134 kamper for PSG og vant fire ligatitler sammen med det stjernespekkede laget, men i løpet av tiden i Paris mistet han gleden med fotballen. Nå er han 33 år og har stått uten klubb siden han forlot Toronto FC i 2018.

– En lander i Frankrike med forskjellige spillere, forskjellige trenere, forskjellige taktikker… Jeg kom inn i et lag fullt av stjerner. Spillere som du bare har spilt med på Playstation. Jeg kom som en ung fyr, med øynene åpne og ristende hender. Det var vilt. Virkelig helt utrolig, beskriver van der Wiel, til Kick’t Net.

– Jeg fikk et tilbud om å forlenge kontrakten min med tre år, men jeg bestemte meg for å ikke forlenge den. Jeg var ikke veldig lykkelig der. Det var ikke alltid at jeg spilte. Jeg hadde ikke den tryggheten ved å spille regelmessig, fortsetter van der Wiel, og legger til at han ble preget av å bli vraket gjentatte ganger.

Han forlot PSG etter at kontrakten gikk ut i 2016. Siden den gang har han aldri hatt noen gode opphold hvor enn han har vært.

Etter PSG ble det en svak sesong i tyrkiske Fenerbahce, før turen gikk til Serie A og Cagliari året etter. Der ble det kun fem kamper.

I Toronto fikk han draktnummer 9 til tross for at han er forsvarsspiller. Han fikk 34 kamper der før han forlot MLS.

Van der Wiel var på et prøvespill i RKC Waalwijk i hjemlandet i et forsøk på å komme tilbake til fotballen i 2020, men det endte ikke med noen avtale.

NUMMER 9: Gregry van der Wiel fra da han ble Toronto-spiller.NTB