MÅL: Moldes Erling Braut Håland scorer i kampen TIL-Molde på Alfheim stadion.

Den tidligere Premier League-spillerens sønn (17) ble helten

6. august 2017

EliteserienFotball

Eplet faller ikke langt fa stammen.

Nedrykkstruede Tromsø tapte 1-2 mot Molde på Alfheim i Simo Valakaris første kamp som TIL-trener. Erling Braut Håland (17) ble matchvinner.

Innbytter Braut Håland (17), sønn av tidligere landslagsspiller Alf-Inge Håland, avgjorde for gjestene.

– Utrolig deilig å få mitt første mål i Eliteserien. Solskjær ba meg komme inn og avgjøre, og det klarte jeg, sa en smilende Håland til Eurosport.

– Vi er fornøyd med mye av det vi presterte i dag. Det var et steg i riktig retning, men kampen ble avgjort i begge bokser. Der var vi ikke gode nok, sa TIL-kaptein Simen Wangberg etter det knepne tapet.

Tabelljumbo

Resultatet gjør at tabelltreer Molde (31 poeng) har sju poeng opp til Rosenborg på tabelltoppen. Tromsø ligger sist i Eliteserien med sine 14 poeng, à poeng med Viking. Det er fire poeng opp til Kristiansund på kvalifiseringsplass. Avstanden til Strømsgodset på plassen over er på fem poeng.

Tromsø sparket Bård Flovik som trener før sommerferien. Søndag fikk finske Valakari se sitt nye mannskap ta ledelsen hjemme mot tabelltreer Molde. Mikael Norø Ingebrigtsen slo inn til Thomas Lehne Olsen fra venstre, og sistnevnte svarte med å plassere ballen trygt inn i nettmaskene fra kort hold etter 25 minutters spill.

Gleden ble imidlertid kortvarig for Valakari og hjemmelaget. Eirik Hestad fant Sander Svendsen i TIL-boksen kun minuttet etter 1-0-scoringen, og Svendsen brakte balanse i regnskapet for moldenserne. Han smalt ballen i nettet fra rundt 12 meters hold på Alfheim.