DEN GANG DA: Fra venstre: Luis Garcia, John Arne Riise og Dirk Kuyt feirer Liverpool-scoring tilbake i 2006.

Tidligere Liverpool-spiller avgjorde seriemesterskapet

14. mai 2017

Fotball

Superveteranen Dirk Kuyt (36) gjorde hattrick da Feyenoord slo Heracles 3-1 søndag og ble nederlandsk seriemester for første gang på 18 år.

Kuyt vendte tilbake til klubben på tampen av karrieren med en uttalt målsetning om å gi Feyenoord det etterlengtede 15. seriemesterskapet, og søndag satte han De Kuip i kok med sine scoringer.

Feyenoord hadde ett poengs forsprang på Ajax, som oppskriftsmessig slo Willem II 3-1 på bortebane. Kuyt roet Feyenoord-nervene da han i kampens første minutt scoret sitt 100. mål for klubben.

Samme mann doblet ledelsen i det 12. minutt, og han trygget seieren med et straffespark i det 84. minutt. Det la ingen demper på stemningen at Peter van Ooijen scoret et trøstemål rett før slutt.

Norske Emil Hansson er Feyenoord-spiller, men var ikke i troppen søndag.