AFC WIMBLEDON: Her avbildet for noen år siden.

Tidligere Eliteserie-spiss sendte Premier League-lag ut av FA-cupen

27. januar 2019

EliteserienFotballPremier League

Tidligere Viking-spiss Kwesi Appiah var en av målscorerne da AFC Wimbledon slo West Ham 4-2 og sørget for cupskrell. Også Everton røk ut av FA-cupen lørdag.

Både West Ham og Everton gikk på smeller og er ute av cupturneringen allerede i 4. runde. Everton tapte 2-3 for Millwall fra nivå to, mens dagens største overraskelse kom noen timer senere.

AFC Wimbledon ligger desidert sist på tredje nivå i England, men de sendte likevel Premier League-klubben West Ham ut av FA-cupen etter 4-2-seier på hjemmebane.

Wimbledon rystet Manuel Pellegrinis lag, og like etter pause sto det 3-0 etter scoring av Kwesi Appiah og to mål av Scott Wagstaff.

Gammel kjenning

Gjestene forsto etter hvert alvoret, og scoringer fra innbytterne Lucas Perez og Felipe Anderson skapte spenning. Men håpet ble knust da Toby Sibbick stanget inn 4-2 like før full tid.

Appiah, som scoret 1-0-målet, er en gammel kjenning for dem som følger norsk fotball. Han var nemlig på lån i Viking våren 2017. Han scoret tre mål på 12 kamper før han returnerte til England.

Også på 2-0 fikk hjemmelaget hjelp, denne gangen av elendig West Ham-forsvarsspill. Scott Wagstaff fikk trille ballen i mål alene med spanske Adrian. Samme mann scoret 3-0 da han styrte ballen i hjørnet etter innlegg fra Appiah like etter pause.

Perez-redusering etter mye klabb og babb i feltet, samt frisparkmagi fra Felipe Anderson, var ikke nok. Til slutt sørget Sibbick for Wimbledon jubel.

I VIKING: Kwesi Appiah var lånt ut fra Crystal Palace.