BOSS: José Mourinho på trenerbenken.

Tidligere Chelsea-spiller åpner opp om hvordan Mourinho ødela selvtilliten hans: – Han er brutal

Christian August Cederblad

10. januar 2021

FotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

– Jeg tenkte ofte for meg selv: «Hvorfor gjør han egentlig dette her? Hvorfor behandler han meg slik? Hvorfor er han sånn mot andre mennesker»?

Det sier André Schürrle (29) i et intervju om sin tidligere Chelsea-manager José Mourinho (57).

Schürrle ble ingen suksess i Chelsea etter at han ble hentet fra Bayer Leverkusen i 2013. Kun 1,5 år senere var han ferdig på Stamford Bridge. I intervjuet kommer det tydelig frem at Schürrle ikke klarte å prestere under Mourinho fordi portugiseren ødela selvtilliten hans.

– I ettertid ser jeg hva han ønsket. Han gjorde det han kunne med de spillerne han hadde, men der og da klarte jeg ikke å gi ham det han ønsket fra meg på grunn av hans harde fremtoning og det store presset, forklarer Schürrle ifølge The Mirror.

Få to måneder gratis Viaplay ved å bestille årsabonnement via denne lenken!

FÅR INSTRUKSER PÅ SIDELINJEN: André Schürrle og José Mourinho.

Vanskelig

– Jeg hadde det ekstremt vanskelig i Chelsea. I bilen på vei hjem etter en samtale med Mourinho tenkte jeg at «dette går ikke lenger». Hva skulle jeg gjøre? Han bygget opp et enormt stort press, fortsetter Schürrle.

I juli i år gjorde Schürrle det klart at han valgte å legge opp som fotballspiller, kun 29 år gammel. Det skjedde få dager etter at han var ferdig i Borussia Dortmund.

Få to måneder gratis Viaplay ved å bestille årsabonnement via denne lenken!

PROFILER: José Mourinho snakker strengt til André Schürrle.