KVALIK: Aalesund og Nest-Sotra, nå kjent som Øygarden, avbildet under Eliteserie-kvalikkamp for et par år siden.

Tabelltipset OBOS-ligaen: Kaosklubb rykker ned

Redaksjonen

29. juni 2020

FotballOBOS-ligaen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seriestarten nærmer seg.

I samarbeid med NordicBet presenterer Sportsbibelen sesongens tabelltips for Obosligaen.

NordicBet er blant spillselskapene som virkelig satser på norsk fotball og har mange gode spillobjekter som du kan sjekke ut her.

Fredag 3. juli er Obosligaen endelig i gang igjen – og det er duket for nok en ellevill thriller på det nest øverste nivået i Norge.

Sportsbibelen har spådd tabellen og under tar vi for oss den nedre halvdelen.

9. Sandnes Ulf

Har fått inn en meget spennende trenersignering i Steffen Landro som erstattet Bengt Sæternes. De lyseblå har en av de bedre spissene i divisjonen i Kent Håvard Eriksen, men bak en fin 11’er ser det tynt ut.

Skulle pangåpne 2020 med sin nye, flott arena – men koronaepidemien ville det annerledes. Har sett svake ut i de siste treningskampene.

NY ARENA: Sandnes Ulf sin nye stadion åpner denne sesongen.

10. Jerv

Har forsterket seg med flere spennende signeringer. Blant dem er Diego Campos som fikk 33 kamper for MLS-laget Chicago Fire. Laget fra Grimstad har også hentet den argentinske spissen Juan Pablo Pereira Sastre. Trener Arne Sandstø har en spennende tropp i år som kan kjempe om en kvalifiseringsplass, men vi tror det bare blir nesten.

HOVEDTRENER: Arne Sandstø i Jerv.

Har du ikke konto hos NordicBet? Få gratisspill på 250 kroner via denne linken!

11. Grorud

Har et ungt lag som spiller attraktiv fotball, og vi tror Oslo-klubben kan overraske positivt. Laget har hatt noen spennende treningskamper hvor de har vist at de kan prestere godt mot gode lag – og toppnivået til Grorud kan være høyt.

Likevel vil det trolig gå opp og ned for dem i løpet av sesongen, men vi tror Grorud overlever i 2020.

CUPEN: Grorud under cupkamp mot Mjøndalen.

12. Raufoss

Overrasket positivt i fjor som nyopprykket, men sprakk på slutten av sesongen. Tapet av Mikkel Miagaard til Strømsgodset skal ha sin del av skylden for det. Også spissen Anton Henningsson er ute. Skal ha nok kvalitet til å overleve, men det lukter en kamp på nedre halvdel av tabellen.

OBS: Raufoss starter sesongen med ett minuspoeng. Fredag opplyste NFF at Raufoss ikke har nådd sine delmål økonomisk, og dermed starter de 2020-sesongen med poengtrekk med mindre de skulle anke avgjørelsene og vinne fram.

RAUFOSS: Stian Simenstad (Raufoss) fortviler etter kampen mellom førstedivisjonslagene Raufoss og Start på Nammo Stadion på Raufoss.

Trykk her for å sette dine sesongspill på OBOS-ligaen hos NordicBet!

13. Åsane

Bergenserne har et spennende lag, men midtstopper Ole Martin Kolskogens overgang til Brann er et stort tap. Har likevel beholdt stammen fra i laget og har nok offensiv kraft til å holde seg. Berger seg med minst mulig margin.

14. Strømmen (kvalifisering)

Strømmen har slitt i Obosligaen de siste årene – og det lukter et nytt tøft år for dem. Troppen fremstår som svakere enn i 2019 etter tapene av Victor Grodås og Mathias Blårud. Vil kjempe i bunnen i år også, men det holder til kvalikplass.

OBS: Strømmen starter sesongen med tre minuspoeng. Fredag opplyste NFF at Strømmen ikke har nådd sine delmål økonomisk, og dermed starter de 2020-sesongen med poengtrekk med mindre de skulle anke avgjørelsene og vinne fram.

SKUFFET. Keeperen Marius Berntzen for Strømmen.

15. Øygarden

Det har vært kaos i Øygaården (tidligere Nest/Sotra). Klubben har hatt flere utskiftninger som trolig vil koste dem dyrt. Suksesstrener Steffen Landro er borte, men det er også nøkkelspillere som Alexander Dang, Marcus Mehnert, Renze Fij og Mads Berg Sande. I tillegg har sportssjef Arve Haukeland sagt opp sin stilling.

Mistet nysigneringen Daniel Arrocha til Jerv i mai etter å ha signert ham i februar… Det lukter trøbbel på Ågotnes.

16. Stjørdals/Blink

Hadde en imponerende sesong i 2019 ved å ende hele syv poeng foran Fredrikstad på 3. plass. Har mistet noen viktige bidragsytere fra fjoråret som var på lån – og de fremstår nesten svakere i 2020. Kan fort få det kjempetungt og vi spår nedrykk på Blink.

OBOS 2019: Her ved Nest-Sotra (grønne drakter) og Start.

Har du ikke konto hos NordicBet? Få gratisspill på 250 kroner via denne linken!

Dette sier oddsen

NordicBet har satt opp følgende lag med lavest odds, det vil si størst mulighet, for å rykke ned.

Øygarden – 1.65 i odds
Stjørdals/Blink – 1.95 i odds
Raufoss – 2.25 i odds
Strømmen – 2.25 i odds
Grorud – 3.00 i odds
Åsane – 4.00 i odds
Jerv – 15.00 i odds
HamKam – 17.00 i odds
KFUM – 17.00 i odds
Sandnes Ulf – 22.00 i odds
Ull/Kisa – 22.00 i odds
Kongsvinger – 25.00 i odds
Ranheim – 40.00 i odds
Sogndal – 40.00 i odds
Tromsø – 60.00 i odds
Lillestrøm – 60.00 i odds

Trykk her for å sette dine sesongspill på OBOS-ligaen hos NordicBet!

RYKKET NED: Lillestrøm spiller i OBOS-ligaen i 2020.