Tabelltipset: Håper at tidligere stjernespiller kan returnere i år

Publisert kl02 mai 2021 22:43 by Redaksjonen

VIKINGS TO TRENERE: Bjarte Lunde Aarsheim (fra venstre) og Morten Jensen (i midten). | NTB

Håpet lever.

Ingenting vokser inn i himmelen, det erfarte Viking sist sesong.

Etter noen eventyrlige sesonger med opprykk og cupgull endte fjorårets sesong på stygt vis. Elskede Bjarne Berntsen fikk overraskende fyken, noe som skapte dårlig stemning over hele fjøla. Nylig ble det også klart at Viking fikk 20 000 kroner i bot for hele saken.

I 2021 står klubben med delt hovedtreneransvar og selv om to av de største stjernene har forlatt SR Bank Arena, krysser hele Stavanger fingrene for at den største stjernen snart vender hjem igjen.

Stallen

Uendret på keeperplass med Iven Austbø og Arild Østbø som kniver om plassen i mål.

Har fått unge Tord Salte tilbake etter å ha vært på lån i Sandes Ulf som vil konkurrere med Runar Hove, Henrik Heggheim, Sondre Bjørshol og Viljar Vevatne om stopperplassene. Fått inn nederlandske Shayne Pattynama  med fortid i Ajax-akademiet.

Midtbanen har mye løpskraft i seg, men savner noen flere kreative spillere enn Johnny Furdal som heller ikke vil spille hver eneste kamp. Anvendelige Fredrik Torsteinbø er god å ha i et lag, mens unge Sondre Auklend vil få flere sjanser til å imponere i 2021. Blir gøy å se hvor langt 2003-modellen kan nå i år. Joe Bell vokste seg større i Viking-drakten og er en stabilisator sammen med Kristoffer Løkberg.

Veton Berisha leder an i front og er Vikings største profil. Kevin Kabran har kommet inn som erstatter for Bytyqi og dersom Yann-Erik de Lanlay får en skadefri sesong er han et kjempevåpen å ha i arsenalet til Viking. Tommy Høiland vil trolig fortsette i superreserve-rollen – noe han ikke vil være særlig fornøyd med.

Har utvilsomt lidd to store tap i Zymer Bytyqi og Ylldren Ibrahimaj borte.

GOD: En glad Kristoffer Løkberg.

Klubben og trenerstab

En stor usikkerhet hos Viking er den nye trenerkabalen. Siddisene har som kjent valgt en annerledes løsning med delt hovedtreneransvar mellom Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen. De to var assistentene til Bjarne Berntsen. Mishagsytringer mot klubbledelsen vil fort komme dersom det blir en dårlig sesongstart.

Ryktene om en retur for Zlatko Tripic gror stadig større, og dersom han returnerer innen sommeren er det naturligvis en enorm forsterkning.

HELT: Tidligere Viking-trener Bjarne Berntsen på SR Bank-Arena.NTB

Oppkjøring

Åpnet med 1-1 mot Sandnes Ulf og fikk samme resultat mot Åsane noen dager senere.

Vant imponerende 4-0 mot Haugesund i generelprøven.

Vært under mindre restriksjoner enn mange andre av konkurrentene.

Konklusjon

En ting som har vært sikkert rundt Viking er at det aldri er kjedelig. Har opplevd en enorm entusiasme blant egne supportere de siste årene og har en av de flotteste arenaene i Norge.

Fikk en stor ripe i lakken etter den nådeløse avskjeden med klubblegenden Benrtsen, og dersom resultatene blir svake i år kan det fort bli bråk på SR Bank Arena.

Men rent sportslig sett har Viking en fin og bred stall med flere alternativer både foran og bak. Forsvaret er solid og har en ekte storscorer i Berisha på topp. Viking ønsker å angripe og får de full klaff med det blir det en god sesong i Stavanger.

Ekstra god dersom Tripic vender hjem.

KLEM: Vikings Samúel Fridjónsson jubler sammen med Yann-Erik de Lanlay.

Sportsbibelens tabelltips 2021

1. 
2. 
3. 
4. 
5. 
6. 
7. Viking
8. Stabæk
9. Haugesund
10. Sarpsborg 08
11. Lillestrøm
12. Brann
13. Tromsø
————————
14. Strømsgodset
————————
15. Mjøndalen
16. Sandefjord

FEIRING: Viking jubler etter å ha vunnet cupfinalen i 2019 mot Haugesund.NTB