TROFEET: Beviset på at man har vunnet Premier League.

Tabelltipset: Dette laget vinner Premier League

Sponset Innhold

8. august 2019

FotballPremier League

Best over 38 kamper.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I samarbeid med Betsson presenterer Sportsbibelen årets tabelltips for Premier League.

Hver dag avslører vi plasseringen til et nytt lag, før vinneren blir kåret samme dag som Premier League-sesongen 2019/20 sparkes i gang.

Under kan du lese hvorfor vi tror Manchester City vinner Premier League for tredje gang på rad.

LAGET

Pep Guardiola har bygd et lag med verdensklassespillere i alle ledd, inkludert reservebenken. De siste årene har han bare vedlikeholdt dette laget, som har vist seg å være så godt som uovervinnelig over en hel sesong.

Etter rekordsesongen i 2017/18 var det kun Riyad Mahrez som ble hentet inn. Ingen spillere av betydning forlot Ethiad Stadium, og det ble ikke uventet en ny jubelsesong i 2018/19. Manchester City vant alt som var å vinne på balløya, og til tross for en tidlig exit i Champions League vil sesongen huskes i rekordbøkene.

Oppskriften er i hovedsak den samme foran den kommende sesongen. Laget er det samme, med et par justeringer i form av yngre spillere til å erstatte de eldre. Citys største utfordring er nettopp det at flere nøkkelspillere begynner å bli gamle. Kaptein Vincent Kompany har takket for seg, og andre sentrale spillere som David Silva, Fernandinho og Sergio Aguero begynner å dra på årene. Det er ingen enkel oppgave å fylle slike sko.

MESTERHJERNEN: Pep Guardiola har en tydelig tanke bak alt som skjer i klubben.

KEEPER

Ederson er en komplett keeper som passer perfekt inn i Guardiolas mønster. Han er usedvanlig god med ballen i bena, fryktløs og bra på streken. Utvilsomt blant de beste i ligaen.

Claudio Bravo begynner virkelig å dra på årene, og har rukket å bli 36 år. Er ikke den trygge reserven han var for noen sesonger siden, og kanskje det svakeste leddet i den meget imponerende troppen til Manchester City.

Spill på hvem du tror vinner Premier League hos Betsson!

FORSVAR

Manchester City har dobbel dekning og vel så det på alle plasser. Kyle Walker på høyrebacken får vesentlig tøffere konkurranse fra Joao Cancelo som er hentet fra Juventus denne sommeren. Fjorårets backup på høyrebacken Danilo fikk det ikke til å stemme i Manchester, og gikk motsatt vei. En soleklar oppgradering.

På venstresiden er det også bra dekning med Benjamin Mendy, Oleksandr Zinchenko og nyinnkjøpte Angelino som kjemper om plassen. Mendy har slitt med skader, men viste voldsomt potensiale når han først var på banen sist sesong. Seks målgivende pasninger på 900 spilte minutter er meget sterke tall.

Sentralt er det Aymeric Laporte som er sjefen. Han har med seg John Stones og Nicolas Otamendi. Eliaquim Mangala er også tilbake i klubben. Kyle Walker har også fungert som midtstopper ved behov, så det skal være god nok dekning også her selv om Kompany er borte.

NY SJEF: Aymeric Laporte har spilt seg inn i Manchester City-fansen hjerter.

MIDTBANE

Bare for å ta det med en gang: Manchester City vant Premier League, Ligacupen og FA-cupen forrige sesong. Uten Kevin De Bruyne. Mannen som av mange regnes som deres beste spiller mistet så godt som hele fjorårssesongen med skade. Nå er han tilbake, og dette vil naturligvis være en massiv forbedring.

I den defensive rollen har Fernandinho vært litt ensom. I tillegg begynner han å dra på årene. Derfor har Pep betalt €70 millioner for å hente Rodri fra Atletico Madrid. Her har han fått en spiller som er støpt i Guardiolas smie på mange måter. Tilsynelatende helt perfekt for systemet han skal passe inn i, og kan ende opp med å pensjonere Fernandinho før tiden.

Videre fremover på banen er det heller ikke mangel på kvalitet. Riyad Mahrez, Bernardo Silva, David Silva, Ilkay Gundogan, Leroy Sane og Raheem Sterling, i tillegg til talenter som Phil Foden. Det er nesten skremmende hvor gode Manchester City er i denne lagdelen. Leroy Sane leverte 22 målpoeng i Premier League forrige sesong. Likevel var det bare plass til han på banen i 1857 minutter, eller i overkant av halvparten av kampene. Alle lag som har råd til å gjøre noe slikt vil gjøre vondt å møte.

ANGREP

Sergio Aguero leverte 20 mål eller fler for den femte sesongen på rad. Ingenting tyder på at han ikke vil gjøre det samme i år, selv om også han begynner å bli en voksen mann med sine 31 år. Hadde bedre kontroll på skadene og slitasjen forrige sesong, noe som førte til flere minutter på banen.

Har Gabriel Jesus som alternativ, og det er heller ikke noe dårlig mann å ha på banen. Leverte 10 målpoeng på drøye 1000 spilte minutter i fjor.

Kane, Salah eller Agüero? Betsson tilbyr odds på hvem som blir toppscorer!

TRE: Sergio Agüero og Manchester City går for sitt tredje strake seriegull.