Sven-Göran Eriksson: Denne England-spilleren var en «profesjonell grinebiter»

Publisert kl28 november 2021 12:35 by Jakob K. Gregersen

PÅ TRENINGSFELTET: Frank Lampard (fra venstre), Sven-Göran Eriksson, Rio Ferdinand og Steven Gerrard. | Twitter

Forteller.

Sven-Göran Eriksson stilte nylig opp i en podcast i Italia.

Der fortalte han blant annet om tiden som landslagstrener for England.

Svensken kunne fortelle at det var spesielt én spiller som klagde på det aller meste: Tidligere Manchester United-kaptein Gary Neville.

– Gary Neville er en profesjonell grinebiter når det kommer til alt, sier Eriksson om mannen la opp for ganske nøyaktig ti år siden, uttalte han ifølge internasjonal presse.

– Beckham sa til meg under en av de første treningsøktene at «Ikke hør på ham. Han er født sånn og kommer til å dø sånn. Men han er en fin fyr og han mener egentlig ikke det han sier».

Eriksson, som i tillegg har trent lag som Roma, Manchester City, Lazio og Leicester, hadde også mye fint å si om Neville.

– Han var veldig, veldig profesjonell. Men det føltes som han alltid måtte si meningen sin. Spesielt når det var noe negativt! Han var veldig respektert av lagkameratene, alle kjente ham og hørte ikke på klagingen.

Etter karrieren var Neville faktisk assistenttrener for det engelske landslaget. Han prøvde seg også som manager i Valencia, men det ble ingen stor suksess og han har de siste årene vært TV-ekspert istedenfor.

Har du sett Sportsbibelens Instagram? Følg oss her!