PROFIL: Fotballkommentator Morten Langli.

Studio i sjokk og vantro: – Det er det verste jeg har sett

Ole-Jørgen Wiig

10. mars 2021

Fotball

Juventus var store favoritter i returoppgjøret mot Porto i Champions Leagues åttedelsfinale tirsdag kveld, men det var gjestene som gikk videre etter den høydramatiske kampen i Torino.

Juventus vendte 0-1 ved pause til 2-1 og tvang fram ekstraomganger, men Sergio Oliveiras frispark fra 25 meter ble bortemålet som sendte den portugisiske klubben til kvartfinale.

Frisparkscoringen skapte sjokkbølger på flere måter, og Cristiano Ronaldo vil neppe se tilbake på scoringen med stolthet.

For Juventus-stjernen må uten tvil ta på seg en god del skyld for det avgjørende baklengsmålet. I stedet for å stå ordentlig i muren blamerte superstjernen seg da han som del av en halvhjertet mur snudde ryggen til Oliveiras frispark i det 115. minutt.

Ballen gikk imellom beina på en Ronaldo som gjorde seg omtrent så liten som mulig, og det flate skuddet føk i mål ved stolpen bak keeper Wojciech Szczesny til 2-2.

– Pinlig

– Det er så pinlig. Det verste jeg har sett, sa Morten Langli i Viasat-studioet etter kampen. Kollega i studio, Petter Veland, kunne ikke være annet enn enig i det.

– Selvfølgelig når det er Cristiano Ronaldo så får det ekstra oppmerksomhet, men det der… Jeg sier som Langli, det er pinlig.

Adrien Rabiot satte inn 3-2 kun minutter senere, men det var ett mål for lite for vertene, som dermed ble slått ut på bortemålsregelen.

STJERNE: Cristiano Ronaldo i bortedrakten.