MED PRESSEN: Stefan Strandberg.

Strandberg klar for trenerkurs med flere fotballprofiler

Redaksjonen

23. mai 2024

Eliteserien

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stefan Strandberg (33) måtte dessverre avslutte fotballkarrieren i vinter etter at han pådro seg en alvorlig blodbropp i venstre ben som følge av en ryggoperasjon.

Nå er han blant de 210 trenerne som er tatt ut til årets UEFA B-lisens-kurs.

LES OGSÅ: Craig Bellamy melder overgang til Bayern München

På listen finner man flere profiler, blant andre Pål-André Helland og Anders Konradsen. Sammen med mange andre har de gjennomført et forkurs i løpet av vinteren og våren. Forkurset har blitt omtalt av «Fotballtreneren».

Den tidligere landslagsstopperen er nå påmeldt på Oslo-kurset 4. august sammen med kjente fjes som Harmeet Singh og KFUM Oslos Haitam Aleesami.

– I 2024 gjennomføres det totalt ni UEFA-utdannelser der ved fullført og godkjent utdannelse vil treneren få en UEFA B-lisens som er gyldig i tre år av gangen. For å holde lisensen gyldig må du gjennomføre etterutdanning, skriver tiim.no.

Nedbrutt

Nyheten om at Strandberg måtte legge opp slo ned som en bombe i vinter.

– Dette er naturlig nok en livskrise for meg. Jeg har spilt fotball hver dag siden jeg lærte meg å gå, og var absolutt ikke klar for å gi meg. Nå er alt tatt ifra meg. Fotballkarrieren er over. Jeg var klar for å kjempe for Vålerenga og landslaget, og dette er et stort sjokk. Akkurat nå er jeg bare glad for å være i live, men trenger tid på å la alt synke inn, sa Strandberg til Vålerengas hjemmesider i vinter.

– Vålerenga mister sin kaptein og bærebjelke, men det aller viktigste er at det ikke gikk enda verre med Stefan. Han har hatt en fantastisk karriere, og vi ønsker å takke han for innsatsen på banen. Hans attitude og smartness som spiller vil gjøre han til en god trener på sikt, sa sportssjef Joacim Jonsson.

LES OGSÅ: Vil betale 350 millioner kroner for Sørloth