SØR ARENA: Ballen går i nettet på Sør Arena. Her ved Start - Mjøndalen.

Start slaktet på hjemmebane: – Pinlig, flaut og trist

26. september 2021

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Start tok ledelsen hjemme mot Fredrikstad, men det var før Riki Alba våknet for gjestene. Han scoret tre mål og leverte to målgivende pasninger i 6-2-seieren.

Start åpnet godt og tok ledelsen etter kun fem minutters spill. Et innlegg fra Ask Tjærandsen-Skau fant foten til Cameron Cresswell, som kastet seg fram i feltet og tuppet inn 1-0 til vertene. Men så våknet gjestene.

Først utlignet Riki Alba til 1-1 med et hodestøt, før han sendte FFK opp i 2-1 etter vakkert angrepsspill fra gjestene. Etter at Eman Markovic utlignet på returen på et straffespark forårsaket av Alba, kunne han krone sitt hattrick ved å hamre ballen i mål fra sju meter etter 37 minutter.

På overtid av den første omgangen lå ballen igjen i nettet for gjestene. Vegard Bergan slurvet det til i klareringsforsøket og videresendte et innlegg i eget mål til 2-4.

Ti minutter etter sidebytte la Tafoeek Ishmaeel på til 5-2, før FFK etter en drøy time igjen viste at de kan spille vakker angrepsfotball. Henrik Kjelsrud Johansen fikk æren av å avslutte i mål.

Nå har Start kun to poeng ned til Stjørdals-Blink som ligger an til nedrykkskvalifisering, mens Fredrikstad har fire poeng opp til toppen.

TV 2s Jesper Mathisen er ikke nådig med sitt kjære Start etter nederlaget. Start ligger nå kun to poeng over nedrykkskvalik.